Банкрутирал милионер 20 години обитава самотен остров (видео)

0

Главният герой в съвременния сюжет на романа на Даниел Дефо „Робинзон Крузо“ е екс милионерът Дейвид Глашийн. От 20 години мъжът обитава безлюдния остров Ресторейшън. Съвременният отшелник се заселва на опасаното от вода парче земя през 1997-ма, след като 10 години по-рано фалира при борсовия крах.

милионер отшелник или съвременната история на Робинзон КрузоГлашийн е бивш магнат в златодобива и в сферата на недвижимите имоти.

Неговото състоянието навремето е било 22 млн. паунда (приблизително 50 млн. лв).

Дейвид решава сам да се отдаде на аскетизъм, след като

губи буквално за миг всичко постигнато през живота си.

73-годишният отшелник живее съвсем сам в дървена колиба на близкия остров до австралийския бряг. Кучето Поли е единствената компания на възрастния мъж. Преди женската Дейвид е имал друг четириног приятел, който умрял след ухапване от змия тайпан.

милионер отшелник или съвременната история на Робинзон КрузоАвстралиецът признава, че животът на самотен остров никак не е лесен.

„Борбата за оцеляване започва със зората“ –

твърди бившият милионер.

Липсата на ток и чиста вода са основните му проблеми на острова. Въпреки това Дейвид се чувства щастлив и в нито един момент не усеща тревога или опасение от зачестилите напоследък по света терористични атаки.

„На острова има крокодили, паяци и змии. Въпреки всичко е доста по-сигурно от това да живееш на друго място по света, ако говорим за разрастващия се тероризъм. Вечер лягам с мисълта, че не бих станал жертва на терористична атака. Не съществува друго място, на което да искам да живея, освен на този земен рай“ –

категоричен е роденият в Сидни беловлас бивш бизнесмен.

милионер отшелник или съвременната история на Робинзон Крузо

Веднъж в годината Дейвид Глашийн си позволява да пътува до най-близкото градче на континенталната част, за да се запаси с ориз, шоколадчета, любимите му гумени мечета и зехтин.

Ето как преминава живота на Дейвид:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg