10 спиращи дъха сватбени дестинации

0

Сватбената атмосфера трябва да бъде в хармония с настроението и гледната точка към света. И, разбира се, много зависи къде ще се състои. Няколко сватбени дестинации могат да Ви бъдат от полза…

Шри Ланка
Цветна сватба

горещи сватбени дестинации

Джунгла, златни пясъци, пищна природа, ярка култура. От ноември до май е истински рай за сватбени церемонии. На 64 км от най-големия град Коломбо се намира курорта Бентота, разположен на брега на океана. През големите прозорци или от терасите хотелите може да се насладите на чудесната гледка на Индийския океан или тропическите градини. Церемонията е по местни обичаи – традиционни шрилански дрехи, море от цветове, музика, танци и разходка на младото семейство върху гърба на слон.

Трябва да знаете:

Демократическа социалистическа република Шри Ланка до 1972 г. е известна като Цейлон. Тя е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент. Единствено там се среща кралската кокосова палма. Най-важното природно богатство са скъпоценните и полускъпоценните камъни – диамант, цирконий, рубин, сапфир, аквамарин и др. На 4 февруари 1948 г. е обявена независимост от Великобритания.

Площ: 65 610 кв. км
Климат: Субекваториален, мусонен, на юг екваториален.
Население: 20 263 723 души. Средна продължителност на живот – жени – 75 г., мъже – 69 г.
Етнически състав: 73,9% синхали, 18,2% тамили, 7,15 маври, 0,3% бюргери, 0,3% малайци.
Религия: 70% будизъм, 13% индуизъм, 10% ислям, 7% християни.
Административно деление: 8 провинции.
Държавно устройство: Президентска република.
Икономика: Предимно аграрна страна.
Официален език: Синхалски и тамилски.
Валута: Шриланкийска рупия.
Столица: Шри Джаяварданапура (120 000 жители).
Туризъм: Около 400 000 души годишно. Седемте чудеса на Шри Ланка – 1. Шри Далада Малигава (Храмът на зъба на Буда), Пещерният храм Дамбула, Полонарува, Сигирия, Форт Галле, Горски резерват „Синхараджа“, Анурадхапура.
София – Коломбо: 6786 км

Лаго ди Комо
Ултра модерна звездна сватба

горещи сватбени дестинации

Езерото Комо е третото по големина на Италия. То е разположено в северната част на страната, в западна Ломбардия и гледката към Алпите е вълшебна. Формата му е необичайна и прилича на английската буква Y. Гледката е живописна, градините са пълни са азалии, камелии, рододендрони. Очарователните вили са идеален фон за една сватба, а атмосферата вдъхва респект и изящен разкош. Много световни звезди от шоу бизнеса избират това място, когато решат да чуят „Менделсон”. Може да избирате между градчетата Тремедзо, Беладжио, Комо, Брунате и др. Най-добро време за сватбени церемонии е от май до октомври.

Трябва да знаете:

Лаго ди Комо, на италиански Ларио, което се използва много рядко, е езеро с ледников произход. Дълбочината му е 400 м и това го прави едно от най-дълбоките в Европа. Намира се на 40 км северно от Милано. Носи името на град Комо, известно на римляните като Сотит. Северният ръкав на Y-образната форма започва от град Колико, а Беладжо, Менаджо и Варена се намират на пресечката на трите ръкава и са известни като Ларианския триъгълник. Река Ада захранва езерото до Колико и се излива в Леко. Лаго ди Комо е прочуто с вилите „Карлота”, „А’Есте”, „Балбианело”, „Сербольони”, „Мелци”, в които са отсядали световни знаменитости през последните два века.
Площ: 146 кв. км., дължина 46 км, ширина 4,5 км.

Санторини
Чувствена сватба

горещи сватбени дестинации

Санторини или Тира е най-южният от Цикладските острови в Егейско море. Смята се за един от най-красивите гръцки острови. С него са свързани много легенди. В Санторини е и най-големият действащ морски вулкан в света. В продължение на няколко хиляди години мощните му изригвания са въздействали върху острова и на практика са го превърнали в идеална форма на полумесец. Поразява дивата му, страстна и непокорна красота. Тук няма нищо фалшиво, само естествени думи, постъпки и движения. Такава ще бъде и сватбата ви. А най-добре подбраното време е от 20 април до 20 октомври. Може да станете семейство по залез слънце, на терасата на някой от хотелите, на борда на някое ветроходно корабче, дори в подножието на вулкана.

Трябва да знаете:

Първоначално бреговата линия на Санторини е била почти правилна окръжност. През 1400 пр. н.е. вулканът експлодира със страшна сила и Санторини литнал във въздуха, като на негово място се образувал огромен кратер, запълнен по-късно с морска вода. Като курорт започва да се развива през 1960 г. и на всяка крачка може да се види микс от битов гръцки стил и супер лукс. Ценовото предлагане на различните хотели е за всеки джоб. Главният град е Фира, а най-популярни са плажовете на Камари и Периса. Известният плаж на влюбените е близо до Акротири.

Чешки Крумлов
Приказна сватба

горещи сватбени дестинации

Чешки Крумлов е вълшебен град. Попадайки в него ще ви се стори, че сте в някаква приказка. Тесни и романтични криволичещи калдъръмени улички, живописно боядисани къщички във всички цветове на дъгата. Той е в списъка на ЮНЕСКО „Световно наследство”. Средновековният вид на града е съхранен и до днес. Разположен е на две полуостровчета, разделени от виещата се под формата на латинската буква S река Вълтава. Намира се в близост до немската и австрийската граница и затова винаги е бил със смесено чешко-немско население. Замъкът на града е главната забележителност. Той се извисява на стръмна скала на левия бряг на Вълтава и е вторият по големина след Пражката крепост. Хотел „Руже” е най-романтичният в града. Помещава се в ренесансова сграда от 16 век и навремето е бил използван от езуитски манастир.

Трябва да знаете:

Чешки Крумлов е едно от най-малките градчета на Южна Бохемия. За първи път се споменава в историческата хроника през 1253 г. Тогава в квартал Латран бароните от рода Витковец построяват своя замък – Крумлов храд, който след това преминава във владение на благородническия род Рожмберк, а след това и на рода Егенберг. От 1719 г. до национализирането през 1945 г. замъкът е бил собственост на Шварценбергите. Има 300 стаи, състои се от пет двора. В замъка е съхранена и до днес изключителна колекция от образци на ренесансовото и бароково изкуство. Всеки етаж на кулата е боядисан в различен цвят. След мостчето е един от най-добре запазените в Европа барокови театри, а след него се простират дворцовите градини и театърът на открито. Но истинската атракция на замъка са мечките в „мечешкия ров”. Те присъстват неотменно още от XVІ век, а ровът е от 1707 г. В Чешки Крумлов Музеят на мъченията ще ви върне в мрачната епоха на Средновековието и ще бъдете поразени от различните приспособления и техники за наказания. Интересен е и Музеят на восъчните фигури, а в Дома на фотографията непрекъснато има изложени фотоси на най-добрите чешки професионалисти в тази област.
Площ: 22,16 кв. км.
Население: 14 056 жители.

Куба
Слънчева сватба

горещи сватбени дестинации

Куба – островът на слънцето, музиката, танците, карнавалите и изумителни цветове на природата. Ако искате сватбата ви да протече под прочутите кубински ритми, може би трябва да изберете хотел Paradisus Princesa del Mar във Варадеро. Стаите и апартаментите са обзаведени така, че трудно ще намерите повод да капризничите. Подгответе се психически преди да излезете на терасата, защото ще бъдете зашеметени от изключителната гледка на залива и екзотичните тропически градини. Най-доброто време за сватби в Куба е от декември до април. Може да си изберете да сключите брачния съюз в беседка над морските вълни, слънцето да освети церемонията с най-ярките си нюанси, мирисът на цветята да ви потопи в чуден свят, а салсата на плажа по време на залеза да запечати завинаги незабравими емоции.

Трябва да знаете:

Република Куба е латиноамериканска островна държава на Карибите, с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантически океан. Когато Христофор Колумб стъпва на острова през 1492 г. той го обявява за испанска територия. Тогава главното население са араваките, таините и сибонеите. Името си получава от Каобана, както са наричали острова таините. Първият изграден град е Нуестра Асунсион де Баракоа, след като през 1512 г. целият остров е завладян от Диего Веласкес де Куеляр. От 1902 г. Куба е независима република. През 1959 г. след въоръжено въстание начело на управлението на страната застава Фидел Кастро, който по здравословни причини се оттегля през 2006 г.
Площ: 109 886 кв. км.
Климат: Горещ, влажен, тропичен-пасатен.
Население: 11 308 764 души.
Расов състав: 65,06% бели, 24,86% мулати, 10,085 негри, 1,02% азиатци.
Религия: Почти 50% католици, втората по значимост религия е сантерия, има малобройни групи от бахайци, мюсюлмани и евреи.
Административно деление: 14 провинции и един специален район.
Държавно устройство: Република.
Официален език: Испански.
Столица: Хавана (2 300 000 жители)
Туризъм: Приходи от близо 2 милиарда долара годишно.
София – Хавана: 9473 км

Показана е 1 от 2 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg