Д-р Давид Серван-Шрайбер: Яжте тези храни, за да се предпазите от рак

0
Споделете тази статия, за да достигне до повече хора:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Рак – болестта, която не може да пощади никого. В много статии в delo.bg сме Ви запознавали с диети, рецепти, съвети на древни и съвременни лечители срещу коварното заболяване. Хората, болни от рак, за жалост, стават все повече, а това е достатъчно предизвикателство към експертите да търсят нови начини за превенция и лечение на онкологичните заболявания.

Един от тях е неврологът д-р Давид Серван-Шрайбер. Лекарят разбира, че има раково заболяване и два пъти прави химиотерапия. След втората променя начина си на живот. В самото начало той отделя много време в търсене на лечението, което ще го укрепи и оздрави.

Д-р Серван-Шрайбер е категоричен, че

съвременните медицински лечения не лекуват, а единствено удължават болезненото съществуване на пациентите болни от рак.

Ето защо, медикът започнал да търси алтернативни методи за борба със заболяването си. Той достигнал до извода, че от начина на хранене зависи много. За да не се разболеят от рак, хората трябва да обърнат внимание на този въпрос и да започнат да се хранят с правилните храни! А пациентите, които вече са болни от рак – да коригират диетата си.

Важно е да се уточни, че храните тук са превантивни срещу рак, т.е. могат да се консумират и по време на заболяването, но не са за лечение.

Храни при рак

Зехтин

зехтин, олио, болести

Консумирате ли по 1 с.л. дневно чист зехтин, помагате на организма си да се справи с болестта.

Зелен чай

чай за отслабване

Пиете ли редовно зелен чай, толкова по-добре ще се чувствате.

Домати

По-вкусни домати от магазина! Как?

Сурови, на скара, а най-полезни са със зехтин.

Чесън и лук

лукът, рак

Необходими са по половин глава лук дневно или една скилидка чесън.

Куркума

куркума, здраве

Комбинирайте куркумата с черен пипер, иначе почти невъзможно е да се абсорбира от организма Ви.

Сливи, праскови, кайсии

болки в гърба, краката, кръста

Най-добрите плодове при онкологични заболявания, това показват последните проучвания.

Кръстоцветни зеленчуци

Седем мита за зеленчуците и влиянието им върху детското здраве

Карфиол, броколи и всички видове зеле хапвайте сурови, на пара или варени.

Червени и горски плодове

закуска, овесени ядки, горски плодове

Пресни или замразени – приемайте ги в неограничени количества.

Черен шоколад

как помагат на тялото горчивите какаови зърна

 

Консумирайте единствено шоколад, в който има над 70% какао.

 

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg