Човешкият живот у нас струва две кофи джанки

0

Вчера сутринта, когато повечето от Вас още са спали, а друга част са се оправяли за работното място, се е случило нещо покъртително и жестоко, което е показателно за цялата ни държава. В монтанското село Якимово е убит мъж, цената на неговият живот била две кофи джанки.

За една европейска страна с претенции за културно и образовано население, това е недопустимо. Медиите наблягат на това, че човекът бил ром, но никой не казва дали и нападателите не са роми. Никой не споменава за техният произход. Всява се етническо напрежение, разделение на цигани и българи, разделение културно, етническо, а в някои случаи и религиозно. Кому е нужно това? Отговорът е почти толкова лесен, колкото отговорът на това, дали убийство за две кофи плодове е нормално деяние. Дали убийството въобще е нормално деяние?

Ясно е, това е нужно на някого, но този някой не е обикновен гражданин, не е обикновен данъкоплатец със среден доход. Нужно е на онези, които взимат големите пари за интеграция и етнически мир и спокойствие. В родината ни всеки вади нож на ближния си, убиват се познати, съселяни за две кофи плод или 10 лева.

Паднали сме на дъното на хранителната верига, дори домашните ни любимци обмислят постъпките си, повече от нас – стопаните им. Били сме хора, еволюцията ни е дала сила и сме велики. Това ли Ви е величието? Грам човечност няма у вас. Избиваме се, вместо да се хванем и да си поделим кофите, вместо да се хванем и да си измажем заедно къщите и да си прекопаем градините. Всичко е свързано с проклетите Ви пари! И душите си бихте продали, ако знаете на кого! Продавате правото на глас, продавате бъдещето на децата си, продавате държавата, продавате скъпите стари вещи, продавате живота на свой съсед… кога ще продадете и душите си, кога ще останете и без малкото което имате някъде там в гърдите?

Истината е, че всичко в тази държава е принизено, всичко се влачи по земята. Заприличали сме на змии, които съскат и пръскат смъртоносна отрова върху собствената си, майчината си, родната си земя. Бог да го прости клетника убит и да ни е на помощ в тежките дни на поквар!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg