Джордж Майкъл – непрежалимият талант с ангелски глас и щедро сърце

0

Внезапната смърт на Джордж Майкъл – най-изящният световен мъжки глас, потопи в скръб по непрежалимия изпълнител целия свят. И докато част от неговите почитатели засвидетелстват своята любов в социалните мрежи, то други не спират да прииждат, за да запалят свещ и да поставят цвете пред дома на звездата в Северен Лондон. От своя страна благотворителни дружества подчертават неговата щедра подкрепа във връзка с цяла плеяда от добри дела и каузи, за които Джордж Майкъл не е искал по никакъв начин да се дава гласност.

 

След като новината за смъртта на Джордж Майкъл, предизвикана от сърдечна недостатъчност обиколи мълниеносно целия свят, представители на дружества, сред които „Macmillan Cancer Support„, младежката гореща линия „Childline“ и тръста „Terrence Higgins„, подпомагащ хора със СПИН благодариха възторжено за неспирната и дългогодишна активна благотворителност на британеца с гръцко потекло.

почина Джордж Майкъл

Естер Ранцен, която е основател на „Childline“ разкри, че Джордж Майкъл е дарявал в продължение на 20 години приходите от хита си „Jesus To A Child“ за каузите на сдружението. Изпълнителят с огромно сърце и отново анонимно е правил и редица други дарения, които възлизат на милиони лири стерлинги. От „Childline“ предвиждат догодина, когато е тяхната 30-годишнина, да организират грандиозен концерт в памет на популярния си благодетел.

Джордж Майкъл не е искал хора извън дружеството да са наясно какви средства той е дарявал за най-онеправданите британски деца.

Представителят на тръста Джейн Барън от тръста „Terrence Higgins“ споделя, че споминалият се навръх Коледа изпълнител с ангелски глас е направил много дарения и подаръци за сдружението, сред които всички печалби за последния четвърт век от въздействащия дует „Don’t Let The Sun Go Down on Me“ с друг велик изпълнител от Острова Елтън Джон. Приживе Джордж Майкъл публично е споделял своята мъка от загубата на свой партньор, болен от СПИН.

Джордж Майкъл не е желал да се вдига шум във връзка с дългогодишната му подкрепа за тръста „Terrence Higgins“.

Междувременно, колеги на отишлия си без време Джордж Майкъл не спират да изразяват своята мъка от тежката загуба:

„Моето сърце е разбито след новината за смъртта на обичния ми приятел. Скърбим, всички скърбим за Джордж – аз, неговите близки, приятелите му, целия музикален свят, целият свят“ –

споделя на профила с в Туитър бившият дуетен партньор на Джордж Майкъл Андрю Риджли от „Wham!“

„Съсипана съм. Джордж Майкъл беше музикален гений. Благодарна съм, че го познавах“ –

не крие мъката си голямата актриса и изпълнител Лайза Минели.

„Кажете молитва за това прекрасно човешко същество, което ни напусна“ –

призовава от социалните мрежи британският бард Мийтлоуф.

„Ти даде на света най-големия подарък – таланта си. Каква загуба!“ –

гласи туитът на сестрата на Майкъл Джаксън – певицата Ла Тоя Джаксън.

„Господи! Обичам те, Джордж Майкъл. Почивай в мир“ –

написа друг не по-малко популярен в целия свят британски изпълнител – Роби Уилямс.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg