Цветелина Николова: „Вярвам в това, което правя и съм отдадена изцяло на работата ми“

0

Управляващият директор на винарска изба „Катаржина Естейт“ и „Платинум Брандс” за България и Румъния Цветелина Николова iтартира кариерата си през 2001 г. като маркетинг специалист и търговски представител в Red Bull България. През 2003 г. започва в “Белведере България“ като търговски представител, а от 2006 до 2011 г. е търговски и маркетинг директор, след което управител на холдинга. Има бакалавърска степен по политология на френски език и магистърска по МИО от УНСС. Цветелина Николова е единствената българка, приета 2014 година в най-престижния международен институт OIV (The International Organization of Vine and Wine), Франция, за Master of Science in Wine Management (магистър по винен мениджмънт). В края на 2016 г. Цветелина Николова споделя в интервю за Костадин Филипов за читателите на delo.bg тайната на успехите си и новите предизвикателства след 10-годишния юбилей на компанията, която управлява.

Цветелина Николова, Катаржина Естейт

10 години „Катаржина Естейт“ отпразнувахте в края на 2016 г., г-жо Николова! Честит юбилей! Каква е тайната на успешния бизнес?

– Благодаря за поздравленията. Щастлива съм, че 10 години създаваме приказката „Катаржина“. За това време ние успяхме да изградим една от най-успешната изби на Балканите, която има повече от 260 медала само от престижни световни конкурси. България е прекрасна страна с огромен потенциал за производство на вина и нека заедно направим така, че тя да завоюва челна позиция като износител, така както е било през 60-те години на миналия век. Няма тайна за успешен бизнес. По-скоро, това е моя начин на живот и разбирането ми за това, как трябва да се случват нещата. Вярвам в това, което правя и съм отдадена изцяло на работата ми.

Цветелина Николова: „За да си успешен не само в бизнеса, но и във всичко, което правиш е важно да отдадеш сърцето и душата си.“

Успешният бизнес не може без нови и оригинални идеи. Да бъдеш иновативен в работата си в днешни дни е задължително, защото това движи бизнеса напред. Разбира се необходими са още много фактори като добър екип, добра стратегия за маркетиране и продажби, качествен продукт, лоялност към клиентите и др.

Цветелина Николова, Катаржина Естейт

Собственикът Кристоф Трилински и управляващият директор Цветелина Николова поднесоха своите благодарности към целия екип на „Катаржина Естейт“, за неуморната работа и старание, които всеки един полага вече 10 години.

Гостите Ви – над 530, станаха свидетели на грандиозен спектакъл с петстепенно гурме меню и дегустация на 6 от най-добрите вина на избата. Събитие, за което скоро няма да спре да се говори – от тук накъде?

Десет години „Катаржина Естейт“ е много важна годишнина за всички нас. Затова решихме да направим голямо, запомнящо се събитие – знак на уважение към всички наши почитатели, партньори и приятели. Отпразнувахме своята десетгодишнина с грандиозен спектакъл и официална вечеря в зала EFE, хотел „Маринела“. Залата, декорирана в елегантен стил, наподобяващ бална атмосфера, събра над 530 гости. Артистичната програма беше осъществена с подкрепата на Христо Димитров, създател на ансамбъл „Българе“ и дългогодишен приятел на „Катаржина“. Сред гостите ни имаше депутати, министри, посланици, партньори и почитатели на нашите вина.

Част от успешната бизнес стратегия на „Катаржина Естейт“ е социалната отговорност. Избата подкрепя още от създаването си таланти и проекти в областта на изкуството. Тази година избата ще подкрепи модернизирането на актова зала в гимназията за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, гр. Казанлък. Петя Минекова, директор на гимназията, връчи благодарствена грамота на Цветелина Николова, управляващ директор на избата.

Цветелина Николова, Катаржина Естейт

Директорът на гимназията за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, гр. Казанлък Петя Минекова (в дясно) и изпълнителният директор на „Катаржина Естейт“ Цветелина Николова (в средата)

Поздравителни адреси по повод десетгодишния юбилей ни бяха изпратени от г-н Бойко Борисов, председателя на комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание – Петър Кънев и министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.

Цветелина Николова, Катаржина ЕстейтЦветелина Николова: „През следващите години имаме за цел да развиваме външните си пазари, а и да стъпваме на нови такива. „Катаржина Естейт“ произвеждаше вина почти 90% за вътрешен пазар. Бъдещите ни планове са да увеличим експорта и то с вина от по-висок ценови клас.“

Да очакваме ли нови марки вина скоро и каква е следващата цел в популяризирането на продукцията Ви, след като вече сте на една от челните позиции в експорта на българско вино?

Съвсем наскоро представихме на българския пазар нашето първо био вино – Katarzyna Bio Wine. То е сертифицирано по европейски стандарт и е купаж от сортовете мерло и сира. Имаме намерение да допълним портфолиото на този бранд с още вина от други сортове. През 2017 ще изненадаме отново нашите почитатели с нови интересни и различни вина.

Цветелина Николова, Катаржина Естейт

„Катаржина Естейт“ е призната иновативна изба, така че ние не спираме да инвестираме в нови технологии за производство и в нови маркетингови стратегии. Кои нови пазари ще търсите?

Виждаме голям потенциал за износ на вината на Катаржина във Великобритания, Скандинавия и Канада.

Цветелина Николова, Катаржина Естейт

Жерар Басе – Master Sommelier, Master of Wine и Wine MBA

На събитието по повод 10-годишния юбилей почетен гост беше Жерар Басе – най-добрият сомелиер в света. Какви са впечатленията му от българските вина?

Познавам Жерар Басе от дълги години, освен че е най-добрият сомелиер в света, е и единственият човек, който е едновременно Master Sommelier, Master of Wine и Wine MBA. Поканихме го като специален гост на събитието. Той представи едни от най-впечатляващите вина на „Катаржина“, които подбрахме специално към петстепенното меню. Като Master of Wine Жерар Басе е добре запознат със вината по цял свят. Той е бил и преди в България, дегустирал е нашите вина и много ги харесва. Наблюденията, които е споделил с мен са, че преди години българските вина са били от най-евтините в супермаркетите във Великобритания. Наблюденията му с днешна дата са, че те се завръщат на английския пазар в нов, по-висок ценови клас. Това е заявка и за по-високо качество.

Master Sommelier, Master of Wine и Wine MBAКакво ще пожелаете на себе си и на читателите на delo.bg за новата 2017 г.?

На читателите на delo.bg и техните семейства желая преди всичко здраве, топлина, уют и весело посрещане на новогодишните празници.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg