Рут Колева – борец за внимание

0

Ще започна така – много я харесвам и като музикант, и като изпълнител. Млада, космополитна, хубава, амбициозна и най-вече талантлива. Това за мен е представата за Рут Колева. Най-активното лице във фейсбук. Най-изтъкнатият фейсбукар сред музикантите и на най-изтъкнатият музикант сред фейсбукарите. Поздравявам я и за концерта в зала България. Впечатляващо! А е само на 25.

Самочувствие не й липсва, няма и защо. Амбицията обаче, понякога играе лоша шега. Рут знае как да спечели внимание, знае какво да напише, какво да каже, какво да яде, как да си боядиса коса, кога да се разголи, кога да забременее. Рут носи в себе си нещо от таланта на Браян Ъпстейн. Пропагандата й е брилянтна. Тя отдавна, въпреки годините си, е осъзнала, че да си добър музикант и певец не е достатъчно, за да успееш. Трябва да си постоянен в изявите си, независимо къде са те, за да се прочуеш.

Ето, до преди 5 години я знаеха само в музикалните среди, сега вече предполагам я знаят повечето българи. В това няма нищо лошо и тук също печели моите адмирации. Но няколко неща ми направиха лошо впечатление и ми се щеше да ги отбележа, защото и пропагандата понякога изисква някаква деликатност. Става въпрос за две публикации в социалната мрежа. Едната е откровената атака на Рут към цитирам „шизо-идиотка Албена Вулвова“, предизвикана от статия на въпросната Албена Вулева относно гей парада.

Аман от гейове, бе, мина и замина, никой копче не каза, а ние още дъвчем темата. Публикацията продължава и засяга известен български журналист, писател и тв водещ и пак цитирам:

„Сега чета Мартин Карбовски как пише „Да, исках да спрем трафика, лъжите, гадостите, с които не се занимава държавата.“ Да питам, това преди или след като взимаше парите на Цветан Василев се случва? Айде стига лицемерие и псевдо национализъм, прикриващи комплексите и хомофобията Ви. Вие сте тъпаци, които се опитвате да градите „светъл обли…к“ на гърба на чуждото страдание. За колко от гореспоменатите „гадости“, някога си си мръднал пръста, бе, господин Богданов (по псевдоним Карбовски)?“

Край на цитата.

Не съм защитник на Карбовски, не съм му и фен, но тук прозира една лична обида на Рут Колева, която стана за мезе в предаването на въпросния водещ. Е, това добре. Както казах и аз не съм му фен, но друго нещо ми звучи крайно лицемерно, а именно… това с парите на екс банкера Цветан Василев. Не беше ли Рут Колева тази, която получи тлъст хонорар в едно риалити шоу в ТВ7. Не й ли платиха те и аборта?

Забрави ли какви циркове и какви чаршафни сапунки разиграваше преди две години? Как заряза гаджето си в ефир и се хвана с друг, как абортира… почти пред камерите, ако всичко това беше истина, разбира се или… просто шоу, просто борба за внимание.

Та в тоя ред на мисли, не е ли била и Рут Колева на хранилка при Цветан Василев? Не беше ли после и в едно друго предаване пак в същата телевизия, пак за тлъста пачка пари…

Рут КолеваПродължавам с публикация №2, която пак е необмислен ход с цел търсене на внимание, а вероятно и авторска позиция. В наши дни, общо взето, ако не пафкаш трева и не се шляеш лятно време по парковете, си демоде. Така, че Рут протегна пропагандиращата си ръка и към дискриминираните да пушат „нелегално“ пушачи на трева. Ето и цитата:Рут Колева, марихуана Всички знаем какво е трева, скъпа Рут. Уверявам те, че повечето млади, а и не чак толкова млади хора са опитвали насладата от тази „магическа“ билка. А ти не си ли зададе въпорса, че тези, които карайки колите си и убиват хора не са само пияни. Знаеш ли колко дрегера има в София и в страната, за да установят употребата на марихуана и други наркотични вещества? Не знаеш! Колко от твойте приятели, които пушат оставят колите си и си тръгват пеша? Колко от хората, които пушат трева пушат от сутринта и по няколко пъти на ден, колко от тях карат коли? Безопасно ли ти се струва да караш кола напушен?

Преди да напишеш това не си ли даде сметка, че не даваш добър пример? Знаем, че тези, дето пушат и карат нищо им няма и владеят ситацията, ама и тези с 4-те водки така казват. Не знам, аз също не пуша ганджа, ама става въпрос за някаква отговорност. Това да си „модерен“ не значи да си безотговорен.

Не ангажирам никого с тезата си. Както казах, Рут е талантлива, млада, амбициозна… Желая й да прави повече музика, тук в България, все така да не пуши и да не се сърди, когато някой като мен се вгледа в публикациите й и реши да ги оспори.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg