Преди Марс първо да колонизираме Земята (видео)

0

Марс. Една червена планета, която вълнува авантюристичния човешки дух от десетилетия. Една планета, толкова близка и толкова далечна. Марс. Планетата, в която сме вперили надежди. От десетилетия.

В подготовката за предстоящата мисия с човеци на борда към Марс, изискванията са високи. Искат се сила на тялото, сила на духа. Иска се и готовност за саможертва. В името на човека. За да бъдеш сред избраните, трябва не само да притежаваш тези две качества, но и да си сред най-добрите, най-интелигентните. Но преди всичко да си Човек.

Вперилите поглед към Космоса, сякаш опитващи се да избягат от реалностите, случващи се на майката Земя, копнеят да могат да се пренесат не само духовно, но и физически, там отвъд. Там е идеалистичният свят, в който човеците са човеци, които си подават ръка, за да оцелеят, дори това да струва собствения им живот. Там животът ще се измерва с пълноценните глътки въздух, които ще зависят само от обединените сили. Там животът ще зависи само от силата на духа им, от силата на телата им, от това да осъзнават истинската велика стойност на думата Човек.

kolonizirane na Zemiata1

Вперилите поглед към Космоса са бежанците на съвременния свят. Вперилите поглед към Космоса жадуват за изконните човешки ценности. Жадуват за свят, в който доброто, заложено от който и да било религиозен Бог в душите на хората, когато идват на тази Земя, ще тържествува и ще бъде над всичко. Когато Доброто ще бъде всичко! Когато Бог е Добротата, която ще обединява човеците.

Но нека се приземим на Земята! Тук властват съвсем други сили. Тук не ценим Добротата, въпреки че е в основата на всяка религия. Тук властват злите сили. Всеки знае кои са, защото ако не се е опарил лично, то поне е чувал за тях по новините. А в глобален мащаб, ние всички дружно затриваме Земята. Световни войни, икономически войни, религиозни войни, войни от човешка злоба, завист и омраза. А в мащаб, съответстващ на ежедневието на една човешка единица, водят се междуградски войни, войни по пътищата, междусъседски войни, войни на работа с колегите. Войни. Доброто е погребано дълбоко в мемоарите. Толкова дълбоко е архивирано, че съвременният човек може единствено да го издири при добра воля в Гугъл или в някоя градска библиотека. Защото Доброто съществува. Закодирано е в душата на всяка една човешка единица.

От време на време някой добър човек или група от добри човеци се обединяват и правят добро.

От време на време повечето човеци слушат тази новина за Доброто по новините. И добротата, закодирана в душата им „by design”, чувства и откликва на момента. И толкоз. Защото нали всяко чудо е за три дни?!

Dove flying through beam of light

А Земята загива глобално. Загиват животински и растителни видове, вече са загинали някои човешки раси, на които сега се възхищаваме и посещаваме местообитанията им, потънали в захлас. Според тревожните данни на учените ни очакват природни катаклизми, а най-малкото съвременен потоп, който сякаш ще измие злините, които причинихме на планетата ни, люлката на човечеството.

А човечеството загива глобално. Загива съвременният свят. Загиват съвременните ценности. Човешките ценности вече глобално са загинали. Всичко е политика, религия, интереси. Всеки брани себе си и територията си. Всеки иска да оцелее, въпреки че е изгубил човешкото. Или заради човешкото – душата и самосъхранението си.

Вместо да се чудим как да колонизираме Космоса, да вземем първо да оправим планетата, която сме на път да разрушим. Глобално погледнато имаме прекрасна планета, колонизирана от човеци, които вървят към саморазруха. Всяка човешка единица сама по себе си е добро, но водена от човеци, изгубили човешкото, ще взира (без) надежден поглед към Космоса. Едни ще търсят в него Марс, други – своя Бог!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg