Патриотизъм в 21 век

0

Всички ние малко или много обичаме родината си. Прекланяме глави пред лицата на Ботев, Левски, Бенковски и стотиците хиляди други, дали живота си за нашето национално освобождение и съединение. Представяме си тези хора като смели мъже и жени, готови на всичко, за да изпълнят задачата си.

В днешно време също има патриоти – да, малко по-различни от тези, които са ни освободили и обединили преди време, но със същата любов и отдаденост към България.

Той се казва Иван, на 28 години е, роден е и живее в град Ямбол. Обича моторите и спорта. Посещава фитнес зали от тийнейджърските си години, посветил се изцяло на спорта. Изградил е тяло, за което могат да му завидят много професионални атлети. По цялото си тяло е направил най-различни татуировки, свързани с нашето славно минало. Младежите му се възхищават и взимат пример от него. Иван е вдъхновение за много деца от Ямбол и околността. Младият българин е подтикнал много деца към залите и площадките. Вярва и учи младежта, че спортът е здраве и че калява духа и тялото. Чрез татуировките, които си прави, иска да покаже уважението и почитта си към предците ни и да възпита в малките деца патриотичен дух.

ИВАН 1

Иван се отличава от другите свои връстници и по нещо друго – мрази наркотиците и алкохола. Смята, че именно те са едни от основните проблеми на младите българи и на нацията ни като цяло. Обича моторите заради адреналина, който те му дават. Младият българин намира спокойствие и уединение, когато е близо до бързите машини на две колела.

ИВАН 3

Живеем във времена, в които българските граждани се срамуват да се нарекат българи. Всеки ден десетки млади българи напускат България и не мислят никога отново да се върнат на родна земя. Статистиката изглежда страшна – всяка година се топим все повече и повече като нация. Изчезваме… но именно хора като Иван ни карат да мислим, че можем да се измъкнем от ужасяващото положение, в което се намираме и да накараме предците ни да се гордеят с нас, както и да спечелим уважението в очите на децата си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg