Кой сега е № 1? Майсторите!

0

Българинът е свикнал по неволя с не един и два фантастични факта из трудния си бит. Не може да не сте чували, а защо не и самите Вие да сте преживели факта на замръзналата нафта в резервоара на колата си, в някоя по-люта зима. Не е трудно да се досетите, че това е благодарение на високото количество вода в горивото. Не е и трудно да се досетите какво същност прави тази вода в нафтата, която купувате за някакви си 2.60 за литъра. Разбира се, тя е там, за да реализира по-голямата печалба на този, който я продава. Същото, което кара бармана да разрежда малката Ви водка с вода, правейки я голяма. Чували сте и за терпентин в бензина и какво ли още не, но тъжният факт е, че нищо не може да направите.

гориво, бензин, дизел, терпентин, водаНищо не можах да направя и аз в един петък, тръгвайки към морето на изхода на автомагистрала „Тракия“, посока Бургас. Останал с гориво в резервата, около 6 литра бензин А 95 спрях в първата бензиностанция, за да заредя. Тук е необходимо да съобщя, че резервоарът на колата ми събира точно 60 литра бензин с вода или без вода, с темпертин или без, обемът му, цялата вместимост е 60 литра. Чевръсто към мен се затича бензинджията и ме попита, след като ме поздрави, колко и какво гориво да зареди. Казах „Бензин до горе“ и след като отказах от онзи специалния, с витамините, който момчето беше принуден да рекламира, той се зае да напои жадната ми кола преди дългия път. Останах до него, не от чувство на притеснение, ами ей така, случайно. След неформален разговор за „Егати горещото лято“ и „На морето си е друго“ погледнах към колонката, която показваше 72 литра заредени до момента. Казах на момчето, че това е достатъчно, а той недоумяващо ми каза, че още не е заредена до горе. Казах му, че няма нужда от повече.

гориво, бензин, дизел, терпентин, водаСедемдесет два литра побра малката ми кола с обем на резервоара едва 60 и с няколко литра в резервата. Брей, може би от жегата се е раздул резервоарът, си казах. Хубавото беше, че ми стигна до Бургас, но фактът, че съм толкова очевидно лъган и то от „доказана“ верига, ме накара да се чувствам безсилен. ПЛАТИХ няколко десетки излишни левове, който със сигурност не са отишли в джоба на любезния бензинджия.

Не стига, че е скъпо, ами и те лъжат. Нещо като „бакшишите“ и помпите им , с които ти цъкат престой. Абе, българска работа, ще си кажете, но за моя изненада много скоро след това и то без да съм подавал сигнал, имаше реакция. Кой знае колко са били ужилените.

Премиерът Бойко Борисов разкри за шокиращите липса на контрол и качеството на горивата по българските бензиностанции и се разпореди за незабавна проверка. Нещо повече – Бойко нареди до събота 22.08.2015 г. всичко да е препломбирано. Поиска дори доклад от Държавната агенция по метрология и технически надзор за вида на пломбите, използвани в бензиностанциите. НАРУШИТЕЛИТЕ няма да бъдат споменати от премиера, за да не се създава напрежение, а в добавка Комисията за защита на конкуренцията трябва да каже дали има картелно споразумение, защото Той, не можел да повярва, че разликата между големите вериги е само стотинка или две.

Бойко Борисов, Валентин Златев, Георги ПървановСпоко, Бойко, не на нас тия. Собственикът на монополиста и най-голям данъкоплатец „Лукойл България“ Валентин Златев не ти ли е приятел, бе, Бойко? Не спортувате ли заедно, нямате ли общи „бизнес“ интереси? Нямате ли филантропски, граждански и социални намерения Вие двамата, в компанията на Първанов и един куп други „честни“ хора. Имате или нямате? Това твое действие сега предизборен прах в очите ли се явява или чудо за три дни?

Нали знаеш, че и ние осъзнаваме, че това петролно статукво няма как да съществува без държавна подкрепа. Нали и на тримата Ви е ясно, че каквото и да пломбирате, българският гражданин ще си остане най-бедният в ЕС, с най-високите цени на горивата. Ама щом си решил, поне да не бездействаш, пък знае ли човек, с господин Златев може вече да не сте в чак такива приятелски отношения.

Как беше – няма вечни приятели, има вечни интереси. А докато си играете на пломби и какви ли не безсмислени глупости, ние можем ти да кажем, че има картелно споразумение и без КЗК да се произнесе. Можем да ти кажем и друго – че ни лъжат от години, както ни лъжете и Вие. Можем да ти кажем, че ни крадат, подценяват и унижават и че не е нужно да правите нищо, ако след това нищо, всичко си остане по старому.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg