Долу ръцете от Азис, мили (псевдо)интелектуалци

0

Година и половина по-късно Азис възкръсна… с песен. И то не с каква да е, а с ода, която свали маските на родните (псевдо)интелектуалци и ги направи герои на известния мит за Икар. Качени на крилете на своите претенции, те сякаш забравиха колко бързо полетът им може да свърши в морето на заливащата ни посредственост.

Изслушах песента – пее вярно, сигурно и вълнуващо, но в една друга стилистика, различна от моята! Прочетох и коментарите в социалните мрежи на хора, които по един или друг начин формират общественото мнение – всички се възхищаваха до умиление от продукцията на Азис. Почти без изключение! Това някаква завера на т.нар. интелектуален елит ли е, или чиста проба лицемерие?

Кой, как, защо Ви накара да възхвалявате, окрилявате, пиедестализирате онзи, когото хулехте до скоро? Не, не казвайте само, че видеоклипът Ви е подтикнал да го направите! Подобни тематики, свързани с толерантността, има доста по музикалните канали! Пак питам – кой, как и защо?

Нали до вчера със зъби и нокти бранехте псевдокултурата си от лапите на Азис и подобните му?

Нали до вчера яростно оплювахте музиката на новия български народ? Нали до вчера всички вкупом воювахте… е, явно със съвестта си! Кой, защо и как? Кой заглуши вика Ви на отчаяние, кое изкриви представите Ви за стойностно, хитово, че толкова се впечатлихте от поредната песен на едно типично за родната интонационна среда явление ? Мерзавска е постъпката Ви и не защото подкрепяте със споделяния и захаросани коментари новото видео на т.нар. Крал на попфолка у нас, а защото дупе нямате!

Дупе, за да защитавате докрай своите ценности и тези на все по-рехавите Ви последователи. Дупе, с което да пази устоите, за които толкова си приписвахте заслуги.

Не, дупе нямате. Само Азис има, дори го демонстрира пред очите на Апостола в центъра на София декада по-рано този век.

С приповдигнати лозунги в личните си профили по повод клипа на Азис, детронирахте евтино стихоплетствата си, книгите си, песните си, репортажите за другите българи – извисените, непознатите, отишли си завинаги от пошлостта и чалгата у нас. Кой, как и…

защо Ви беше тази „осанна“ посред лято, след което нищо, свързано с българската култура, вече няма да бъде сигурно.

Защо не останахте безмълвни (както досега сте правили) по повод новата песен на Васко Боянов? Свърши Ви волята, пречупи се талантът, омазахте се с въглен на фона на жежкото слънце? Какво Ви се случи?

Та нали бяхте пазители, радетели, будители? Та нали крещяхте от всеки тв и радио ефир срещу гнилостта на попфолка? Какво? Жестокостта Ви се сломи? Кой, защо и как?

Свалете ръцете от Азис, сложете куртките на (псевдо)интелектуалщината си

и не отстъпвайте на йота от позицията преди излизането на „Мотел“, дори да Ви е топло, потно, сиротно… Не разбирате ли, че предадохте и малкото смислени хора тук, на територията, позната все още като България, повярвали Ви, останали заради Вас… съхранете поне тях.

Не осъзнаете ли сляпата си и непонятна възхвала, утре Вас ще разпъват. И докато стаите в мотела на безумието ще се пълнят денонощно, Вие ще търсите убежище за дребните си душици, о, вий, (псевдо)интелектуалци…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg