Контрольори

0

Този път няма да се чудя дали трябва или не трябва да бъда възмутен, а направо ще си кажа „Възмутен съм!“. Годината е 2016, а векът – 21. Как е възможно в една европейска столица, каквато е София, в един от новите трамваи, една от новите линии, а именно №7, бежанец и жена от ромски произход да са гратис и да имат свободията да използват оръжие срещу проверяващите?

Искам да направя малкото уточнение, че „във всеки народ има и добри хора, били те и поганци“. По този цитат е целият ми мироглед по тази тема. Контрольорите в столицата се делят на два типа – такива, които явно са върли симпатизанти на БХК и искат да усетят сценария на братоубийството, и такива, които са расисти и искат да усетят силата на Аллах и неговият пророк Мохамед.

Първият тип контрольори са тези, които проверяват само възрастните хора, българите и майките с деца, ако майката е над 23 години, ако е под 23 се предполага, че е от ромски произход и бива подминавана. Това не го измислям аз, съжалявам, такива са ми впечатленията. Естествено, от всички проверени на възраст 7- 97 години, те взимат глоби и пишат незаконно актове само на тези, които са от 7-18 години и 65+ години. Забелязал съм, че само ученици и възрастни хора са подлагани на бутането, ръчкането, викането, обиждането. Тези, които могат да се защитават било то и физически, са подминавани сякаш са редовни. Какво обаче се оказва? Оказва се, че това е тип на братоубийци, защото понякога се случва гневен наш брат българин да ги нападне в защита на 9-годишното плачещо момиченце, което се съдира от мъка след куп обиди и заплахи от страна на проверителите.
кадиев Вторият тип контрольори са тези, които ние ги наричам „готини“, те подминават учениците, възрастните и търсят работоспособните хора, и естествено – малцинствата. От морална гледна точка, моите съученици, намират този тип контрол за по-привлекателен и смислен, защото не ги закачат. Този вид униформени лица са тези, които са нападнати в трамвай №7 във вторник, 12 април, около 16.00 ч. Този тип е описал бившият червен депутат Георги Кадиев в своя публикация в социалната мрежа. Втория тип е поддържан от иначе доста разединения български народ, като в случай на ситуация като вчерашната винаги би трябвало да има притекли се на помощ, но явно оръжието е по-силно от смелостта на българският лъв.

Не приемам нито първия, нито втория вид. Аз ги описвам (не казвам, че това трябва да бъдат видовете) – според мен един служител трябва да не бъде верски, расово или по друг начин агресивен под каквато и да било форма. Контрольорите би трябвало да са еднакво стриктни към болшинството и малцинството, към българи, араби, египтяни, американци и прочее. Както е казал нашият Апостол „Ние не се борим ни с турския народ, ни с вярата му, а с царските закони, които варварски владеят не само нас българите, но и самия турчин!“… това трябва да ви подскаже, уважаеми читатели, че всички сме равни пред закона и трябва да го спазваме. Не е начин неспазването на закона да промени ситуацията в България, други начини има, но явно не сме дорасли. Когато не плащате, вие губите, а не тези, които мислите, че ощетявате. Не сме дорасли, определено.

Ние дори и стадо не сме, защото стадото е единно, ние сме просто вълци, които може да са в глутница, но явно предпочитат да са единаци. За добро ли е нашето разединение? Твърдо и категорично: „Съединението прави силата“!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg