Какъв е проблемът, българи?

0

Всеки ден се питаме защо държавата ни е в такова състояние и всеки ден не можем да си отговорим. Толкова ли е трудно да живеем в нормална и уредена държава? Какво ни пречи или сами си пречим, за да живеем добре?

На няколко хиляди км от нас се води война, в която се противопоставят два свята – на реда и хаоса. От известно време това, което се случва в териториите на Ислямска държава, е повече от хаос. Там се избиват десетки християни на ден, защото са отказали да приемат „правата вяра„. Живеем в 21 век и най-нормалното нещо е всеки сам да избира в какво да вярва и в какво – не.

До момента нещата изглеждат прости – води се война, избиват се хора, други хора от същата държава търсят спасение. И тук някъде простите неща свършват. Има няколко въпроса, на които ще се опитам да дам отговор.

Какви по националност са хората, които влизат в България? Отговорът е неясен! Сирийците по начало НЕ са цветнокожи! Те се доближават изключително много по външен вид спрямо европейците. Хората, които уж бягат от война, са с по-хубав „тен“ от Юсейн Болт. Няма как те да са сирийски граждани или поне не в голямата си частност.

Другият факт, който ме навежда на мисълта, че тези хора НЕ са сирийци, е тяхната вяра! В Сирия избиха толкова много християни, постоянно има нови и нови извадки за това колко християни са убити, а тези хора спокойно се разхождат из цял един континент. Къде е логиката?

Сега ще кажете, че съм расист и просто не искам тези хора да влязат в Европа .. това не е вярно! Тези хора НЕ искат да са Европа, те искат да са в Германия! Това смятам за нередно! Не може да си избираш къде да бъдеш ВРЕМЕННО настанен. Тези хора трябва си позволиха лукса да изхвърлят храна и вода, дадени им безвъзмездно от държави като България и Унгария! Сигурен съм, че в тези две държави има коренно население, което не може да си позволи да хвърля демонстративно храна и вода!

Ние сме най-бедната държава и нямаме моралното право да приемаме всякакви чужди хора, докато не се погрижим за нашите! Не е честно спрямо бедните, господа политици! Проблемът е там, че повече хора в България са бедни, а до момента не се направи нищо за тях! Сега се появяват някакви си, дори не се знаят какви са, и държавата започва да налива едни десетки милиони и да иска европейско финансиране! Защо не поискахте европейско финансиране за българските ученици, майки и пенсионери?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg