Идват избори!

0

Отново настъпи онова време от годината, в което се раздават тениски, кебапчета и обещания на килограм! Отново идва времето, в което ще ни лъжат, че догодина ще бъдем по-добре, че криза вече няма и че всичко ще тръгне изведнъж нагоре. Да, хубаво щеше да е, ако беше вярно, но не е! За пореден път ще ни направят на глупаци, а ние ще се примирим, но всеки един народ си заслужава тираните. Винаги съм си мислил, че трябва или да си Господ или много нагъл, за да лъжеш народа си толкова дълго, че да го докараш до просешка тояга. Не вярвам някой от тези, които ни управляват, да ходи по вода или да я превръща във вино, така че остава вторият вариант да бъде верен. По време на избори чуваме много лъжи, но някои от тях вече са се превърнали в запазена марка за партиите и техните лидери, ето някои от тях:

1. „Ще спрем безработицата при младите!“ – това е една от любимите ми лъжи, защото я чувам редовно и от всички партии. Едните ще внасят капитали от Европа, други ще строят заводи, трети ще въвеждат иновации и така ще налеят свежи пари в икономиката, но .. всичко остава само на думи!

2. „Трябва(ше) ни повече време, за да изпълним програмата си..“ – това сме го чували всички и вече трудно се доверяваме на тези думи. В България от доста време управляват едни и същи хора, просто си сменят партийната принадлежност. За програми и реформи в нашата политика не може и дума да става, защото нито една партия не може да направи повече от два последователни мандата. Винаги се правят коалиции, въртят се схеми, далавери.. грозна работа!

3. „Тези преди нас нищо не са направили, сега всичко ще оправяме ние!“ – тази фраза я чуваме много често в последните десетина години, но се превърна в запазена марка на две партии, които обичат често да я използват, когато вземат властта. Истината е друга – и едните и другите не правят нищо, просто се бият в гърдите и лъжат народа, а когато парите от Европа спрат, става страшно.

4. „Ще погледнем към малките райони“ – да, поглеждате, господа политици, но само по избори или когато стане време за местен празник, а през останалото време сте в големите си офиси и изобщо не се сещате за бай Иван и неговите проблеми.

Както казах вече – идва най-хубавото време от годината, всеки ден ще слушаме разни хора, които ни убеждават, че те са избраните, а от другите не става нищо. До една степен са прави – от повечето наистина не става нищо!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg