Ето защо Иван е най-предпочитаното име у нас и по света

0

Иван е най-разпространеното име в християнския свят и второто най-често срещано в България. Над 200 хиляди са мъжете, които се казват Иван, повече от 80 хиляди жени носят името Иванка, а над 7000 – Ивана. От старобългарски името означава Бог е милостив, а от иврит – Божия благодат.

Според нумерологията, името Иван е в групата на девети ключ, който държат пълководците с мисия. Хората с това име са импулсивни и витални. Много често обаче са избухливи и дори сприхави. Амбизиоцни са да постигат своите цели. Не могат да ги откажат никакви бариери и трудности по пътя, който са избрали. Нещо повече – препятствията ги мотивират, за да доведат до края това, с което са се захванали.

Иван Раев е та 92 и е талисманът на ПампоровоЖивият талисман на Пампорово – 94-годишният Иван Раев, кара ски по 5 часа дневно

Влияят се силно от средата, в която се развиват – службата, семейството, приятелския кръг. Ивановците са хора на крайностите – или са завършени егоисти, или пък всеотдайни към близките си. Харесва им да учат, да знаят всичко за Вселената, глобалните закони и човека. Притежават щедър дух, изпитват емпатия към ближния и са готови в името на значима кауза да се жертват.

Иван е роден водач, според древна наука, каквато е нумерологията. Хора с това име може да откриете в спорта, инженерните специалности, военното дело, хирургията, отбраната. Те могат да бъдат и изключителни мотивационни треньори. Ненатрапчиви и доверчиви хора са Ивановците, те са много настойчиви и целеустремени.

ивановден, именици, иван, ивана, иванкаИвановден е! На кого и с какво се ходи на гости?

 

Четирите букви в името ИВАН също имат определена семантика.

И – тази гласна буква действа умиротворяващо. Има ли я в името, особено в началото му, показва романтичност, изтънченост и сантименталност. Буквата И придава дипломатичност на характера на човека и е защитна реакция на грубостта. Буквата обаче дава определена неувереност и отчужденост, забавя реакциите и спъва бързото и лесно вземане на решения.

В – универсален при съчетаването с други звукове е този на буквата В, не носи неприятни асоциации. Подсказва за известна ленивост, но и за отлична комуникативност и умение за хармоничен живот с хората и с природата.

А – в най-широк смисъл е знак за ново начало, за възраждане, за обновяване. Съчетава се перфектно с останалите звуци и няма опасност да се затрудните при произнасяне. Има ли буква А в името на човек, то тя му дава необходимата доза бодрост и сила за справяне с тежките моменти.

Н – звук, който преработва и извлича най-доброто от информацията, като оставя само първостепенното и отхвърля незначителното. Тези хора приемат критично всичко, което ги заобикаля. Нумеролозите свързват този звук с протест. Изключително работоспособни сте и се отвращавате от безполезния труд. С човек, който има Н в името се дискутира дълго по всяка тема. Тези хора отстояват мнението си до край.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg