Държава на убийци

0

На улицата умират моите приятели, явно късмет е моето, че още съм жив, но и какъв живот е това? Има ли живот в тази държава? Има ли живот? Някои ще обвинят властите и органите на реда, някои ще обвинят убийците, а трети – убитите, но не, аз ще обвиня безпристрастните. Хората, които не участват в процесите по никакъв начин са най-виновни. Тези хора са убийци. Те не спряха, за да поучат глупеца в гонката. Онези родители, които не са си възпитали хлапето да не кара като Шумахер, те са виновни.

Държавата на убийците – това е днес България. Няма секунда спокойствие. Тъжно ми е за дните, в които си отварям лаптопа и виждам некролози в социалната мрежа. Некролози на млади българчета, на мои приятели, съученици, връстници. Убийците са или неизвестни, или ненаказани. За един това не било гонка, а пилене на гуми, друг го снимали камерите в целия център, а само дърветата в Борисовата градина се оказват свидетели. Четвърти и пети още не са установени кои са.

Господи, държава на убийци – само те останаха живи. Роден съм тук и тук ще останат кокалите ми, но трябва ли това да се случва преждевременно? Трябва ли аз и моите приятели да се притесняваме? Няма ли кой да вземе мерки? Ако не – аз се чувствам свободен да противодействам. Ако някой не ми спре на пешеходна пътека, може да е сигурен, че ще бъде настигнат, ако някой кара в насрещното – да си знае правата. Тези, които карат като състезатели, по-добре да са готови дълго време да лежат на топло – без да виждат кола.

Това трябва да се прави от всички ни – да си търсим правата, да се опитваме да останем живи, защото всичко вече е въпрос на оцеляване, въпрос на секунди. Бъдете внимателни, скъпи читатели и най-важното, за което Ви моля – предотвратявайте убийства.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg