Бежанците искат да станат немци!

0

Бежанската вълна, която заля Европа, е изключителна интересна! Тези хора, които идват в Европа, определено не са притиснати от войната, напротив! На Стария континент идват предимно млади мъже, които са се отказали от военна служба, те просто не желаят да воюват. Не искат да направят нищо, за да променят ситуацията в държавата си. Познато, нали?

Другият интересен момент в цялата история е, че тези хора не искат да живеят в село Къпина, а искат да бъдат направена пълноправни немски и австрийски граждани. Тези държави имат голям стандарт на живот, уредени са, имат силни социални дейности и там помощите, които се дават на бедните, са изключително големи.

Ако бежанците наистина искат да живеят един ден отново в държавата си, те никога не биха отишли на толкова голямо разстояние от нея. Най-нормалното нещо, което може да се направи в тази ситуация, е сирийските граждани да отидат в най-близката държава, която може да им окаже ВРЕМЕННА помощ, докато се оправи положението в страна им и след това да се върнат в нея.

Това преселение, което се случва в момента, е икономическо! Породено е от икономически, а не от други причини. Много по-лесно е да изтъкнеш войната в Сирия и да потърсиш помощ в уредените европейски държави.

В Източна Европа живеем бедно, лишаваме се от много неща, защо и ние да не станем „бежанци“? Ще ни бъде страхотно да стоим и просто да чакаме помощите да потекат към нас. Определено сме си ги заслужили повече от всички тези хора, които сега заливат Европа. Нямам нищо против тях, но това, което правят повечето „бежанци“, е нечовешко!

Българите си имаме много проблеми и това с „бежанците“ ни идва в повече. В собствената ни държава се обръща повече внимание на чужденците, отколкото на нас. Тази практика трябва да спре, ако искаме да живеем нормално, трябва да започнем да отстояваме правата си!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg