България на страната на Ислямска държава?

0

Звучи дяволски зловещо и разбира се доста пресилено, но като един обикновен български гражданин, възпитан в православните християнски ценности и вярата в доброто, ми е трудно да намеря логика в това, че България отказа да даде въздушен коридор за прелитане на руски самолети с хуманитарен товар за Сирия. Повтарям, хуманитарна и колкото и конспиративни умове да мътят водата и да вярват, че зад думата „хуманитарна“ стои нещо лошо, пошло и аморално на мен ми се струва, че този път малко прекалихме.

Знам, че да се мразят руснаците е актуално, знам, че прословутата политкоректност включва лобиране на световната педерастия и чувството да не накърним достойнството на различните по вяра и цвят на кожата, по сексуална и кой знае каква вече ориентация, но включва и омразата към руския народ. Тази политкоректност има изключение и то се казва Русия. Ок! Така да бъде.

руски самолети

Русия, в качеството си на имперска страна, безспорно не е цвете за мирисане, безспорно българският народ е понесъл щетите на имперското й съзнание и намерение, безспорен е и фактът, че България е исторически и психологически обременена страна от руския народ, но дълбоко в съзнанието на повечето българи Русия е спасителка, на каква цена и срещу какво е друг въпрос и предвещава остра словесна битка.

Да се върнем на странното решение, вероятно диктувано по телефона от Вашингтон, въпреки отрицанието на МВнР. България е топче за тенис на маса, пинг понг, исторически подскачащо в различните половини на масата. От едната страна имперска Русия, от другата – имперска Америка (САЩ). Този път сервира САЩ. Не само, че сервира, а води в резултата, а докога ще продължи двубоят… вероятно докато се счупи топчето.

Надявам се да не ме разберете погрешно. Не говоря от името на русофил или американофоб. Говоря от името на българин, на който му се иска на управляващите да им стиска. Да им стиска да отстояват себе си, а не да служат единствено и само за маша в ръцете на големите политически играчи. Без да знам дали Русия пренася оръжие или споменатата хуманитарна помощ, ми се струва, че помощта е към добрите и срещу лошите в лицето на Ислямска държава. Ние последно от кои сме? От добрите или лошите? Май и в това нямаме позиция.

Ние сме като безжизнено тяло, което някой тика в инвалидна количка. Тяло, което може само да пита и да изпълнява. Сигурно е трудно да си добър балансьор, трудно е да си политически играч. Изискват се качества, но за толкова години не се ли намери някой да постави държавните интереси над чуждите и над личните? Не се ли намери някой, който да схване, че политиката не е само послушание и дупедаване. Уви, не се намери никой.

Сега интересен е и фактът защо Русия е опряла до нашия коридор. Предполагам, че да ни тества доколко сме лоялни на новите си партньори. Е, лоялни сме, видя се, толкова лоялни, че чак сме тъпи и безхарактерни и то дотолкова, че да излезем с позиция и решение, което не възпира, но декларира намерение, че ние сме най-плюшената и любима играчка в ръцете на „партньорите“. Партньорите, които създадоха своя „Франкенщайн“ в образа на Ислямска държава и по някаква причина ни правят съпричастни към него.

Щеше да е много смешно, ако не беше истина, а блудкав филм, който безучастно да изгледаме хрупайки пуканки. И пак ще повторя – не говоря от името на човек, защитаващ Русия, защото в България това освен всичко друго е и опасно. Говоря като гражданин, притеснен и погнусен от политическата импотентност на управляващите. Като обикновен човек, негодуващ от поставянето на чужди интереси над националните. А цялата ни политическа неориентираност и слепота ще поражда още желаещи да ни изнасилват и изнасилват. Отново и отново. Човек трябва да познава историята си, за да не я повтори. Не знам, но един ден може би пак ще разчитаме да ни спасят.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg