Българите сме най-големите пичове на света!

0

Твърди се в проучвания някакви, които дори не искам да поглеждам, в някакви изследвания, допитвания, справки…, твърди се и от хората, че българите са най-крадливи, че тук било най-несигурната среда за живот. Престъпността била висока? На улицата много се крадяло, имало джебчии, всякакви наркомани и отрепки. Какво се оказва обаче, че съм хванал неделната почивка на всички крадци ли? Дали наистина неделя е денят, в който навън е най-безопасно? Денят, в който всички крадци почиват, или просто полицията бди?

На 9 август 2015 година, в късния следобед, отидох да раздавам храна на хората в нужда с момчетата и момичетата от We can do it. Събирахме се в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша“ при метростанцията на НДК. Там пред заведение за бързо хранене си оставих колелото и слушалките, а докато изчакам другите, реших да хапна нещо набързо. Слушалки и колело, струващи заедно няколкостотин лева, стояха отпред на тротоара, докато спокойно си избирах храна. Взех храната, отидох при другите и тръгнахме. Бях забравил за колелото, за слушалките да не говорим. Купихме продуктите от супермаркета, започнахме да раздаваме храна и така сигурно 3 или 4 часа.

Точно когато свършвахме си спомних за колелото, че съм го оставил там, подпряно на мантинелата, а пет минути по късно се сетих и за слушалките, които бяха закачени на видно място на кормилото. Вървях по улиците и бях сигурен, че когато стигна началото на „Витошка“, моето колело няма да бъде там… Бях убеден, че някой има ново колело и маркови слушалки. Когато стигнах бях изключително изненадан. Колелото беше в същата позиция, в която го бях оставил, дори и слушалките не бяха докоснати. Тогава бях в потрес и докато се прибирах към вкъщи и карах бавничко, си давах сметка, че ако бях в европейска столица, на възлова пешеходна улица, по която минават десетки хиляди хора на час, колелото нямаше да е там.

За четири часа са минали няколко десетки хиляди човека от това място, но никой не е докоснал чуждата собственост. Нито един влюбен в музика тийн не беше пожелал това, което е стояло пред погледа му. Това е просто невероятно. Късмет ли беше, че никой не е откраднал или посегнал? В отпуск ли са крадците или наистина ние сме за пример? Заслужаваме приз за европейска столица на изненадите. Крадливи сме били, лъжливи, били сме не знам к`ви си, били сме джебчии. Не съм съгласен, господа социолози! В центъра на София вече за пореден път ми се случва щастието никой да не ми открадне нищо. Усмихвам се всеки път, когато видя тази човечност, доброта и сдържаност. Това е невероятно качество.

Дори някой ден да ми се случи негатив в това отношение, аз не съм от типа хора, които смятат, че:

„Ако дадеш веднъж филия хляб на куче и сто пъти не му дадеш, ще те запомни с добро. А ако помогнеш сто пъти на човек, а един път му откажеш, ще те запомни с лошо.“

Радвайте се на града и на неговата чистота, на развитието и добротата на хората в него. Благодаря на всички Ви! Българите сме най-големите пичове на света!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg