Българинът – от горд лъв до малко коте

0

България. Годината е 2016, високосна. Тук един голям български футболист – Валери Божинов, спортен идол на много момчета, еталон за мъж за голяма част от момичетата създаде сензация. Наричайки в чат момиче, което все още е неизвестно „малко коте„, той накара всички негови фенове, извинявам се – 90% от населението на Република България да нарича мало и голямо „малко коте“.

малко котеВлизам в училище „Малко коте имаме бАлгарски език“, излизам на улицата – „Малко коте, ела бутни колата, моля те, че закъсах…“, в транспорта – „Мръдни бе, да те е*а в малкото коте…“, после влизам вкъщи и пускам телевизора – водещата към събеседник – „Малко коте, разкажи още за себе си и началото на п**но културата“, пускам си музика и в нея също „Малки котета„.

Браво, Валери! Браво, българи! Показахте как една фраза може да се разпространи толкова бързо, толкова светкавично, както преди стотици години „О, неразумний юроде!“  В никакъв случай не поставям Паисий до Валери, а тогавашните и днешните хора. Какво излиза? И тогава, и сега българинът разпространява светкавично истината за себе си. Тогава сме били неразумни, тогава сме били юроди, били сме глупаци, а сега ли? Сега сме малки котета, а не лъвове. До вчера четох статуси по случай 3 март, беше прекрасно, честитихме си, спускахме изцапаните, изпокъсани български знамена, внос от Китай, да се проветрят на балконите и прозорците. Показахме истински български дух.

Скъсано знаме, чалга песен на уста и с триста към Шипка.

Евала, Машалла, мноу хубаво, бре! Всички роби, мъченици и многострадални българи, които държат в учебника да пише, че дядо им и баба им са били бити от турците, които искат баба им и дядо им да са били оковани в синджири, които твърдят, че българската жена се е давала да бъде изнасилвана, които казват, че българският мъж доброволно се е предавал, както в един филм – „Дякон Левски“. Всички Вие – гръмнете се! Моля Ви! Моите прадеди не са били роби, не са били позорени без да се съпротивляват, не са били бити като кучета, моите прадеди са били истински българи и са предпочитали смъртта пред позора, ако Вашите не са били такива ще Ви кажа на майчин език: „Sus!“, „Заткнись!“ , „Shut up!”.

bata3Аз не съм и няма да бъда роб, ако Вие се мислите за такива, то това е Ваш проблем. Не казвайте на моите деца „малки котета“, моите деца ще бъдат възпитавани като „големи лъвове“, ще бъдат български лъвове, не от онези патриотични отрепки с русофилско или нацистко самосъзнание. Те просто ще обичат родината си, ще работят в нея и за нея, ще правят всичко за себе си, защото правят ли най-доброто за себе си, прави ли всеки най-доброто за себе си, държи ли се с околните на ниво – тогава ще имаме Демократичната република на Левски. Тогава ще имаме свободата на Ботев. Тогава ще се наричаме лъвове, а не котета.

От тук до края на света се знае, че българите са малки котета, но бъдете сигурни, че не е така, българите са големи лъвове, те не се дават без бой. Показахте какви сте на повърхността, но аз имам надежда, защото както дедите Ви не са били „малки котета“ и „роби“, така и Вие можете да бъдете свободни, дори под чужда власт, да бъдете български лъвове на своята майчина земя, със своя майчин език, но само при едно условие, а то е кратко и ясно – да бъдете достойни българи в нашата България.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg