Въпреки забрана на КЗП: Схемата „Коректна фирма“ продължава с пълна сила

0

ДЕЛО.БГ напомня на всички свои читатели, че т.н. сертификати „Коректна фирма“ са забранени от Комисията за защита на потребителите. През април 2016 г. регулаторният орган санкционира „Изследователски център на клиентските мнения“ ЕООД /ИЦНКМ/ и наложи забрана за издаването на подобен род сертификати със съмнителни и непрозрачни критерии, водещи до нелоялна търговска практика.

Коректна фирмаЕкипът ни обаче установи, че „сертификати“ „Коректна фирма“ продължават да се издават. С подобни платени „отличия“ са се сдобили редица фирми през 2017, а предлагането им продължава и през 2018 г. чрез новосформирано дружество, което ползва същата визия, сайт и методи на предшественика си ИЦНКМ.

И като стана дума за коректнни фирми…

Интересен факт е, че въпреки забраната на КЗП през април 2016 г. фирмата „Изследователски център на клиентските мнения“ продължава да продава сертификати през цялата 2016 и началото на 2017 г., а по-късно иска откриване на процедура по несъстоятелност и оставя „наследство“ на държавата в размер на 101 579,30 лева задължения към НАП и Инспекцията по труда, както и 56 926,38 лева задължения към доставчици.

На 19.02.2018 г. ДЕЛО.БГ отново сезира КЗП и Българската прокуратура за продължаващата нелоялна търговска практика и въвеждане в заблуждение на българските потребители.

Очаквайте подробности в следващи статии!

Пълният текст на забраната на КЗП от 2016 г.:

След публикация на delo.bg: КЗП забрани сертификатите за коректност на фирми*

Изчерпателен анализ що е то „Коректна фирма“:

„Коректна фирма“ – сертификат за наивници?

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg