Защо Дан Колов е любимец на българите?

0

 

Вече в няколко статии пиша за велика, който остава непобеден в официален двубой, но до момента не съм си позволявал да изразя с думи това, което чувствам и изпитвам към него! Според интереса, който проявихте, спокойно мога да кача, че Дан Колов е всеобщ любимец на българите! Няма как да бъде иначе, все пак той е мечтата на всяка една жена и идеалът на всеки мъж, ето защо:

  1. Дан Колов е израснал в голямо и бедно семейство, сам се е справял с несгодите и недоимъка. От ранна възраст заминава за чужбина и изкарва парите си сам! Бил е независим от всичко и всеки.
  2. На сравнително млада възраст получава слава, с каквото много малко хора могат да се похвалят! Дончо не е такъв, дори не паради с това кой е и какъв е.
  3. Дано Колов отказва неколкократно на американските власти да смени гражданството си. Винаги отказва американски паспорт с думите: „Чувствам се силен, защото съм българин!“ и разговорът приключва.
  4. Макар и световноизвестен, българинът не забравя откъде е тръгнал и дарява постоянно. Неговото мнение по темата е следно: „Когато става дума за благотворителност, трябва да се дава всичко. Не харесвам наполовина свършени дела!“.  Дарява всички средства за закупуване на първия самолет в български пощи, издържа талантливи студенти и им позволява в чужбина.
  5. Българинът показва, че не се е самозабравил и се връща да живее в България, въпреки десетките възможности, които има да изживее живота си в Западна Европа, Америка или Азия.
  6. Получава покана за участие в холивудски филм с хонорар от 24 милиона лева. Отказва, а единственият филм, в който се съгласява да се снима, е „Под Игото“, който за съжаление не се заснема докрай.
  7.  Въпреки всичките бляскави успехи, които постига, огромните финансови възможности, които има, и популярността, която придобива, Дан Колов остава земен, типично  по български, човек.

Дан КоловНай-интересното е, че един от най-богатите хора по онова време умира от туберкулоза. По-запознатите знаят, че това е болест, която се получава при системно недохранване или гладуване.

„Когато дядо ми умря, той умря с 50 лева в джоба си, нямаше никакви пари. Всичко, каквото печелеше, тук, в България, го раздаваше на бедни, на просяци… Сутрин, когато станеше, винаги пред къщата му имаше опашка от просяци, от сакати, от куци хора. Дядо Дончо излизаше и им раздаваше всичко, каквото имаше и накрая си обръщаше джоба, за да видят всички, че няма повече…“ – разказ на внучката на Дан Колов – балканският лъв.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg