Най-опасните деликатеси в света (снимки)

0

Почти всяка държава по света има в националната си кухня деликатеси, които масово се смятат за меко казано странни. Част от тях дори са отблъскващи и опасни за здравето. А има и ястия, които могат да предизвикат летален ефект, ако не са сготвени по правилата. Ето кои са петте най-опасни деликатеси в света:

Пържена тарантула (Апинг)

деликатеси

Зловещите тарантули на тиган са един от най-популярните деликетеси в далечна Камбоджа. Сготви ли се добре обаче, тази странна гозба е напълно безопасна за здравето. Трябва да консумирате пържените тарантули прясно приготвени. Отказвайте този специалитет, ако ястието Апинг е преседяло на топло дълго време или е сготвено отдавна.

Лугава риба (Лютфиск)

деликатеси

Едно от традиционните ястия за страните от Скандинавския полуостров е Лютфиск. Деликатесът се приготвя от стара риба и луга. Майсторите готвачи в северните държави използват за обработката на лугавата риба сода каустик. Не се ли приготви по определени стандарти, специалитетът може да бъде отровен и да предизвика смърт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

африкански ястияТри здравословни и лесни африкански ястия, с които ще очаровате гостите си (рецепти)

Пламък на желанието (Пенис от як)

деликатеси

„Пламъкът на желанието“ се предлага само в най-изисканите и тузарски ресторанти в Пекин. Странният на вид специалитет, а може би и на вкус, е изключително полезен за човешкото здраве, твърдят старите китайци. Най-подходящата гарнитура за пениса от як е спанак на пара или на пюре.

Риба балон (Фугу)

деликатеси

Рибата балон, позната още като Фугу, се нарича така, защото, когато е застрашена в естествената си среда, приема кръгла форма. По този начин тя плаши врага си. Смъртоносна отрова съдържат вътрешните ѝ органи и кожата на рибата. Фугу е един от най-прочутите японски специалитети.

Сушени гъсеници (Мопане)

деликатеси

В Южна Африка използват за хапване гъсениците Мопане. Ларвите им се събират основно от деца и жени. Приготвянето им не е трудно – гъсениците първо се варят в подсолена вода, а след това се сушат на открито. Добър апетит!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg