Битка с дронове за първи път на Робо Лига България

0

Петото издание на Робо Лига България (Националното състезание по роботика) и тази година даде шанс на всички любители и професионалисти да се надпреварват в интересни и разнообразни дисциплини.

Робо Лига България е най-голямото национално състезание с любителски роботи. Всяка година събитието обединява робо клубове на университети, фенове и малчугани от цялата страна. Участниците се състезават със своите собственоръчно конструирани и програмирани роботи в няколко различни дисциплини. Участието в състезанията е напълно безплатно, а вратите са широко отворени за посетителите.

Целта на Робо Лига е да популяризира роботиката в България като насърчава талантливите хора да изразяват себе си, обменяйки опит и знания.

В тазгодишното състезание участниците премериха сили в категориите: следене на линия, дрон, 3D лабиринт и свободен стил. За първа година се провежда и битка с дронове.

“Всяка категория е препятствие за роботите и представлява технологично предизвикателство за отборите. Дисциплините са се утвърдили с времето като интерактивни и лесно достъпни, но понякога се превръщат в изпитание дори и за напредналите отбори. Ще видите как специалисти и любители от различни сфери обединяват сили, за да покажат своето най-добро технологично решение” –

казва за инициативата Диман Михнев, един от организаторите на “Робо Лига България”

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg