Змиеносец – 13-та зодия, за която малко хора знаят

1

Знаете ли, че съществува 13-та зодия, която била забранена още в древността от Юлий Цезар. Римският император, който бил суеверен, вярвал, че 13 носи пълно нещастие. Това била и причината да нареди звездните знаци да са 12 на брой. Изследователите на звездите и небесните карти всячески се опитвали да неглижират нововъведението от императора, но се оказало невъзможно. Причината – Юлий Цезар наказвал със смърт хората, които дръзнали да въстанат срещу неговото решение. По този начин 13-та зодия била постепенно забравена, но днес с нея отново се съобразяват дори водещи астролози.

Историческите данни сочат, че първият представител на зодията Змиеносец е бил богът лечител от елинската митология Асклепий.

Д-р Лий Т. Шапиро, ръководител на Планетариума към Университета на Северна Каролина, твърди в текст, публикувани на NASA за 13-те зодии, че:

„Хората, родени в периода 27 ноември – 17 декември, са доказано от зодията Змиеносец – с подчертан характер на Скорпион и обичайните описания на Стрелеца, но те съвпадат само отчасти.“

Разликата между тропическия и астрономическия зодиак е заради определяното като клатушкане на земната ос, продължаващо 25 800 години. Днес пролетното равноденствие е в Риби (22 март), а есенното – в Дева (22 септември). 20 века по-рано тези точки са били съответно в Овен и Везни. Преместването им по зодиакалните съзвездия означава, че оста на Земята се мести изключително бавно във времепространството. Тя е описала пълен конус за приблизително 26 хиляди години и постепенно се връща в изходно положение. Явлението е познато като прецесия. Дължи се на земната елипсоидна форма. От друга страна гравитацията от страна на Луната и Слънцето води до изменение в ориентацията на земната ос с течение на времето. Явлението „прецесия“ е причина за остаряването на звездните карти и непрекъснатата промяна на положението на небесните полюси.

зодия Змиеносец

На латински съзвездието Змиеносец се нарича Serpentarius – „този, който носи на себе си змии”. Предстаителите на този 13-ти астрологически знак се стреми винаги да държи под контрол всяка ситуация. Той е своеобразен „луд гений“ или „самотен герой“, един вид „черна овца“ в социума. Хората, родени от 27 ноември до 17 декември наистина не са като останалите, ето защо често са неприети и дори отхвърляни. За тези хора казват, че си „навират си носа там, където не трябва“. Змиеносците винаги се опитват да си „наберат“ от познанието за истинския смисъл на всичко…

зодииПетте най-сложни за общуване зодии! Влезете ли в конфликт с тях, ще си навлечете гнева им

Змиеносецът е определян в древността като мистичен магьосник, посветен или отхвърлен учен, изгорен на клада или гонен от Инквизицията. Характерно за представителите на този знак е, че превръщат своя живот в безжизнена пустиня и елиминират опцията да са щастливи, дори и мъничко „като останалите“.

зодия Змиеносец

Особен тип хора са Змиеносците – надарени да привличат късмета, да търсят хармония и мир за Човечеството, да се борят за възвишени идеали. Те са родени да бъдат водачи – с таланта да увличат след идеите си масите. Децата им са много добри и умни, самите те са любознателни и заклети пътешественици.

От житейските битки в повечето случаи Змиеносците излизат като победители, тъй като не се поддават на подмолни игри и следват благородно целите си.

Тези хора могат да носят змии в пазвите си, но те никога не ги хапят. Опита ли се някой да ги „отрови“, му нанасят съкрушителен удар, но не защото са лоши хора, а тъй като им е в природата да изгарят всички мостове след себе си. Късат с един човек завинаги, когато са изгубили доверието. Способни са да започнат чисто нов живот и да изоставят всичко, без да погледнат назад. Нерядко имат силни способности на екстрасенси и лечители. Змиеносецът като цяло е добър в изграждането на каквото и да било. Щастливото му и съдбовно число е 12.

Искате да живеете по-добре? Ето от какво трябва да се откажете, според зодията

 

Змиеносецът е с шесто чувство, има възвишени идеали и привлича късмета. Търси в живота хармония и мир, социален е, обича да се допълва и присъединява, интуитивен е, гений на мисълта, който обича да носи дрехи в най-различни цветове и получава признание след смъртта си. Уинстън Чърчил, Марк Твен, Никола Вапцаров, Мария Калас и Уди Алън са зодия Змиеносец.

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg