Млад лекар помага на бездомници (видео)

0

Проблемът с бездомните хора не е от днес. Във всяка държава по света има жени и мъже, за които улицата е дом. В повечето случаи ги подминаваме, рядко се обръщаме, за да пуснем монета в кутията или шапката, която са оставили пред себе си.

Един млад лекар се е отдал на мисията да помага на хората без покрив и всяка събота лекува и преглежда напълно безвъзмездно бездомници от родния му град Челябинск.

Евгени Косовски„Голяма част от хората без дом, които преглеждам, са висшисти. Лекувам ги от година, а те осезаемо започнаха да се променят – част от тях си намериха работа, други спряха да пият“ –

споделя д-р Косовски.

За повечето бездомници и клошари в Челябинск лекарят с добро сърце е единствената надежда да бъдат прегледани. Д-р Косовски превързва раните им, носи им витамини и лекарства, както и тоалетни принадлежности.

Цялото семейство на медика стои зад него, тъй като осъзнава, че така той се чувства пълноценен. Помага му неговата съпруга, която също е медицинско лице.

Евгени започнал благородната си кауза преди година, когато открил премръзнал бездомник пред входа на блока му. Дал му топъл чай и дрехи. Прегледал го и установил, че единият му крак е бил замръзнал. 32-годишният лекар сменил превръзката на пострадалия мъж на следващия ден.

Косовски срещнал неразбиране от съседите си – те изгонили бездомните хора от входа на блока, тъй като не били съгласни да живеят там. Това обаче не попречило на Евгени Косовски да помага на мъже и жени в беда.

Лекарят споделя, че не се притеснява от зарази, тъй като знае как да се предпазва от инфекции. Руският лекар твърди още, че всеки може да изпадне в ситуацията на хората, на които оказва помощ, тъй като животът е въртележка.

„Помага ли човек на хора в нужда, помага и на себе си“ –

категоричен е д-р Евгени Косовски и съветва младите хора да правят по-често добри дела, както и да се научат да мислят за другите.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg