Оли Смит: Пил съм бира от тестиси на бик

0

„Бирата, наред с кафето, е едно от най-социалните питиета в света, тя е цяла вселена, а домашната бира е истинска терапия“.

Твърдението е на един от най-добрите познавачи на кехлибарената напитка у нас – Свилен Кириловски. Той има бирен блог и е журирал конкурси за домашно приготвени (крафт) бири.

бирата„Толкова популярни са крафт пивоварните в САЩ през последните 10-15 години, че промишлените пивоварни произвеждат имитации на техния продукт“ –

споделя още Кириловски.

Домашните пивоварни се превръщат в мода и у нас – в тях най-социалната напитка се приготвя у дома, в началото само за семейна консумация и напук на социалното й предназначение. Постепенно се превръща и в подарък за близки и скъпи гости, също както домашните вина, сладка и конфитюри. У нас вече има 15 такива пивоварни – край Пазарджик, в Трявна, Бургас, Сливен и др.

бирата

„Едни от най-добрите пивовари в България са жените, които при това изобщо не страдат от излишно тегло, а малко известна истина е, че хмелът и марихуаната са родственици“ –

добавя експертът Кириловски, подчертавайки настроението, което носи консумацията на бира.

Какви са стъпките за приготвяне на пиво в домашни условия научиха гостите на специалното бирено парти, организирано от телевизионния канал Travel Channel по повод началото на новата поредица „Оли Смит по пътя на бирата“.

бирата

Наричат Оли Смит кралят на бирата и виното във Великобритания.

Той е телевизионен водещ, има издадени 4 книги за най-добрите комбинации „напитки – храна“, притежава ресторанти на няколко круизни кораба и винен бар. Дори има и мобилно винено приложение. Кариерата му започва с винения Мюзик айдъл – „Винения идол“, където побеждава потомствени сомелиери и още над 600 участници в шоуто.

Заради своите знания, вкусови рецептори и ентусиазъм Оли Смит е част от 500-те най-влиятелни хора на Острова.

бирата

Обиколките му по целия свят, свързани с бирата са включени в новото предаване на Travel Channel „Оли Смит по следите на бирата“, което може да гледате всеки понеделник от 20.00 ч. Тайните за пивка крафт бира ще разкрива във всеки епизод Оли Смит.

„Бирата от тестиси на бик има доста приятен вкус. Пих я в американския щат Колорадо“ –

споделя впечатления Оли, който е опитвал и бира от диня, както и кехлибарена течност с лимонена трева – основна съставка за истинска крафт бира!

„Произведените бири в малките пивоварни по света имат по-плътен, вълнуващ и специален вкус, защото носят аромата на мястото, където се произвеждат и оставят усещането за общност, която носи духът на хората в бирарията“ –

категоричен е още водещият експерт по пивото.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg