Затвор, от който няма да искате да избягате

0

Плаващ холандски затвор ще бъде превърнат в луксозен хотел в Лондон! Новото уникално бижу в столицата на Великобритания ще разполага с градина на покрива и изглед към река Темза. За 110 лири на нощ може да изживеете най-криминалните си фантазии в пропитите със затворнически истории стени.

затвор-хотел Ви очаква от есента в Лондон

Бившият плаващ център за задържане на нелегални имигранти в Холандия ще бъде докаран във Великобритания през септември. Плаващият затвор ще пропътува 288 морски мили, за да се превърне в бутиков хотел със 144 стаи, предлагащ местна храна, бира и зелен покрив.

Построен е през 2007 година, но първоначалното му приложение трае само пет години. След това се превръща в „Добър хотел“ – Good Hotel, който по план ще бъде закотвен в мегаполиса Лондон през следващите пет години. Трансформацията на центъра за задържане на имигранти е част от тенденцията затвори да се превръщат в хотели, която вече успешно се случва в Шотландия, Латвия и Дания.

Една от целите на проекта е да се наемат на работа хора, които са безработни от дълго време. Такива са били и близо една трета от персонала в хотела в Амстердам.

Очаква се плаващият хотел – затвор да внесе живот и цвят и да допринесе за икономическия растеж на Лондон.

Въпреки това, някои местни жители вече са против проекта, защото смятат, че той ще предизвика проблеми с трафика и ще увеличи шума в района.

Холандският предприемач Мартен Дресен, чието притежание е хотелът, планира да открие подобно бутиково бижу с 30 стаи и в Антигуа. А до 2020 година хотелите му по света се очаква да станат общо осем.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

футуристичен хотелЛетящ хотел – където и както го поискаш (снимки)

 

хотел Титаник, АнталияУникален хотел „Титаник“ Ви чака в Анталия

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg