Валди Събев – талантът, без когото не можем

0

Срещали ли сте човек, който носи в себе си усмивката на сто слънца? Излъчващ толкова много светлина, че дори от разстояние ви грабва неговия вихър и ви изпраща директно в орбитата на радостта и щастието. На фона на разхейтеното народонаселение той раздава своя прометейски пламък, повлича ни в магическия свят на музиката си и човек остава вечен пленник на неговата духовна вселена. Валди Събев е не просто музикален творец, той твори живота си чрез музиката и ни показва истинското, доброто лице на света.

Валди Събев

Валди Събев

Да пишеш музика за гиганти като National Geographic Channel, Sony, Apple, Walt Disney Pictures, CBS, Microsoft е солидна аргументация в подкрепа на твърдението, че само позитивните хора са истински успешни. След дългогодишен престой в ЮАР той се завръща в родината и въпреки всичко няма ден, в който да не се усмихва(до ушите!).

В най-дълбоката реалност животът наистина е прекрасен. Когато започнем да се движим по нивата на съзнанието, колкото повече се доближаваме до повърхността, до материалния изглед на нещата, толкова повече тъга намираме. Животът е позитивен, постоянен растеж и развитие. Негативните хора са объркани и имат грешна представа най-вече за самите себе си.

Ето защо Валди избягва да общува с негативно настроени елементи, няма симпатия към тях и смята, че те сами си създават проблемите в живота. Заради масовия негативен манталитет се губят много таланти у нас. Негова любима мисъл на Пол Брънтън (писател, поклонник на източните религии) е: „Единствено от красиво сърце и разум може истинско изкуство да се роди.” Няма граници за музиката – ако наистина е красива, чувствителна и вдъхновяваща, тя ще расте където и да е. Затова в България има среда, в която да се развива изкуството. Хората подсъзнателно усещат истината и се привличат от нея. Музиката, която Валди Събев създава, е една покоряваща магия. Но тя не е паралелен свят, в който човек да се скрие.

Валди Събев

Валди Събев и съпругата му Надя

Моята музика е реалността и представя живота такъв, какъвто трябва да бъде. „Суровата действителност” всъщност е един негативен начин на гледане на живота. Абсолютно всичко е относително и винаги съществува опция да се усмихнеш или натъжиш. Нужно е време, за да се постигне духовна зрялост и философска психика, която премахва мъглата на илюзията и води към извода, че животът е прекрасен.

Изключително важно е какво човек допуска до съзнанието си. Това важи за всички източници на информация заради тяхната висока степен на манипулация. В семейството на Валди не се гледа телевизия, не се четат и вестници, той внимателно подбира каква музика да слушат с прекрасната му съпруга Надя и двете им слънчеви дъщерички – Инес на две години и половина, и малката Естел, само на година и половина. Все пак той като глава на семейството се чувства отговорен за изграждането на манталитета на децата си и е доста строг в това отношение.

Доказано е, че красивата и истинска музика носи толкова много позитивни качества, дори лечебни. Ежедневното слушане на спокойна музика понижава нивото на стрес, мотивира и дори облекчава физическите болежки. Това е факт, защото музиката е най-вече емоционален феномен, който преминава през филтрите на разума и докосва чувствата директно.

Заглавията на парчетата на Валди са своеобразни експресивни послания, а той самият определя процесът по създаването им като странен. Преди да се завърне в България, творчеството му е било по-философски насочено, с конкретни теми за размисъл. Животът в родината сега го вдъхновява да композира музика, която да повдига съзнанието и да отвлича човек от негативния начин на мислене. С фините рецептори на душата си той усеща потребността от именно такава музика – успокояваща, зареждаща и мотивираща. Алтруистичната му нагласа е причината да издава музиката си напълно безплатно. Всеки може да си свали свободно негово парче, в най-добро качество. Това разбира се, дразни доста хора от бранша заради дъмпинга върху цените на музикалните продукти.

Бъдещето в музикалната индустрия ни води към „All free”. Качеството на музиката не е в цената, то се намира в силата, която тя притежава да те докосне психически и емоционално. За това цена не може да се сложи.

Валди Събев

Валди Събев

Музиката влиза в живота на Валди Събев още на 6-годишна възраст, когато започва да посещава уроци по класическо пиано. Любопитното е, че той е свирел по слух и е пренебрегвал нотите, което доста е дразнело учителката му. От онези времена започва любовта му към мелодията, на която продължава да е верен, а пианото е любимият му инструмент. България го вдъхновява с изключителната си природа – пейзажите, планините, морето, изгрева и залеза на слънцето са неговите необятни музи. Чувства се толкова емоционално зареден, че композира ново парче всеки ден. Извън музикалните си полети нарича себе си „реалист” и човек „над нещата”.

За секунда не си позволявам арогантната мисъл, че разбирам смисъла на живота. Всичко е в процес на постоянна промяна, така че в реалността няма крайни изводи, времето не спира, а и с него мисълта.

Валди Събев притежава достолепната фигура на поддържащ себе си мъж. В прегръдките на своите красиви момичета обаче той омеква като памук, семейството е неговото верую. „Една Душа в четири тела, завинаги и след това” – семейният девиз е чисто мускетарски по дух. Едно от основните послания към слушателите му е да се отърват от миналото и да вървят напред. Времето е най-важното нещо в живота и не трябва да се пилее нито миг от него. Независимо от световното признание, Валди, като всяка истинска звезда, не пуска в обръщение каквато и да е суета.

Аз съм най-обикновен пич, който по някакъв късмет успява да прави готина музика. Весел съм, обичам живота и съм приятелски настроен към всички. Спокоен и културен, но избухвам като атомна бомба, ако усетя лоша енергия към семейството ми.

Валди Събев


Валди Събев

Веселото и задружно семейство е изцяло творчески настроено – съпругата му Надя е талантлив фотограф. Непрекъснато са с децата и намират щастието в „малките неща” – вкусен обяд на терасата, приготвен от него, готини приятели на гости, гушнати на дивана с комедия филм и игра с момичетата.

Истинска благословия е срещата с музиката на Валди Събев. Още по-голяма – срещата със самия него. Вибрациите, които той излъчва, биха могли да заредят цяла атомна електроцентрала. Всъщност той захранва с позитивизма си хиляди фенове. Един процент от обществото ни да носеше неговия заряд и всеотдайност, хубавите неща нямаше да ни подминават. Щяха да са неразделна част от нас.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg