Сидеров и Чуколов да бъдат арестувани, реши временната парламентарна комисия

0

След като създедената временна парламентарна комисия реши, че лидерът на Атака и неговият Волен Сидеров и неговият заместник Десислав Чуколов остават без имунитет заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ в нощта на изборите, 25 октомври, днес същата тази комисия гласува и задържането на двамата депутати.

И ако снемането на имунитета подкрепиха единодушно всички 13 от комисията с председател Димитър Главчев, то по втората – за задържането им народните представители от БСП и колегата им от БДЦ се въздържаха. Останалите 10 души гласуваха „за“.

Следваща сряда, 11 ноември всички депутати в пленарната зала ще потвърдят решението на комисията. Това ще се случи точно 14 дни, след като в НС беше депозирано писмото на обвинител №1 Сотир Цацаров. В него главният прокурор поиска да бъдат свалени имунитетите заради хулиганство на законотворците Десислав Чуколов и Волен Сидеров.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg