Том Ханкс изненадва с „Рядък модел“ сборник разкази

0

Том Ханкс – звездата от „Корабокрушенецът“ и „Спасяването на редник Райън“ има разказвачески дар, който не отстъпва на актьорския. От посвещението в сборника разкази „Рядък модел“ става ясно, че насърчението за писане е дошло от Нора Ефрон, с която той си сътрудничи в романтичната комедия от 1993 г. „Безсъници в Сиатъл“. Обединяваща нишка в сборника са пишещите машини.

Том Ханкс е страстен колекционер и притежава над 150 пишещи машини,

но не е написал разказите си на тях.

Том ХанксПри все голямото разнообразие от теми и герои, общото е чувството за хумор, носталгия по простотата в живота – не само по отношение на предметите на бита, но и на искрените, ясни отношения между хората. Очарователната атмосфера, която обгръща читателя във всеки разказ, надали може да се припише на късмета на начинаещия. Тя е плод на един много интелигентен и наблюдателен ум, на сърдечна, открита и чувствителна душа.

17-те разказа на двукратния носител на „Оскар“ Том Ханкс са определени от в. „Ню Йорк Таймс“ като „Първочествена проза. Както можеше да се очаква.“

Името на Том Ханкс само преди няколко години се спрягаше като евентуален кандидат-президент за следващите избори в САЩ.

знаменитости с апетити към Белия домЗнаменитостите, които може да се кандидатират за президент на САЩ през 2020 г.

Американският актьор и режисьор, роден преди 62 години в Конкорд, Калифорния е женен за актрисата Рита Уилсън, която е от български корени. Талантът на Том Ханкс е пословичен и в кариерата си той играе значими роли в популярни и добре приети от критиката филми. Образите, в които се превъплъщава, варират от уязвимия „Форест Гъмп“ в едноименния филм, вдъхновяващия герой във „Филаделфия“ до упорития командир в „Аполо 13“. Сборникът разкази на Том Ханкс „Рядък модел“ е на българския книжен пазар от 2 ноември, благодарение на издателство „Колибри“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg