Стоянка Мутафова с приз „Лейди Даяна“

0

Една от най-обичаните родни актриси – Стоянка Мутафова получи приз от Международната фондация „Лейди Даяна“.  Почетната грамота й беше връчена за „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен“. Тържествената церемония се проведе на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, на която малко преди това царицата на хумора у нас се изяви в спектакъла „Златният телец“.

„Много съм благодарна и доволна от тази награда. Не знам дали я заслужавам, но знам, че никога не съм се самозабравила“,

заяви 93-годишната Мутафова пред екзалтираната публика.

Стоянка МутафоваУчредената в Лондон преди 18 години международна фондация „Лейди Даяна“ е призната от британската кралица Елизабет Втор и семейството й. Самата идея на организацията е да продължи делото на Лейди Даяна за подкрепа на нуждаещи се хора по целия свят и за хуманизъм.

Минути след награждаването, великата Стоянка Мутафова даде ексклузивно интервю само и единствено за ДЕЛО. Какво значи тази награда за Госпожа Стихийно бедствие, коя роля е оставила дълбок спомен в нея и кой я е поздравил лично на руска земя ще прочетете утре в сайта ни.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg