Стинг и съпругата му пускат на търг рисунки и гравюри от семейната им колекция

0

Стинг и съпругата му Труди Стайлър предлагат за продажба на търг някои произведения на модерното изкуство от колекцията си. Търгът на „Кристис“ ще включва рисунки и гравюри от Густав Климт и Рене Магрит, литографията „Карирана блуза“ от Пабло Пикасо и гравюрите „Джаз“ от Анри Матис. Всеки от тези експонати е с предварителна оценка между 250 000 и 350 000 британски лири.

От аукционната къща поясниха, че сред топ лотовете е абстрактната творба „Март’ 55 (аметист)“ от британския художник Бен Никълсън, която е с предварителна оценка между 300 000 и 500 000 британски лири. Пиано „Стейнуей“ на Стинг също ще бъде изложено на търга на 24 февруари следващата година в Лондон заедно с други около 200 вещи. Стинг и съпругата му се местят в нов лондонски дом.

Стинг, Милен Фермер

Стинг и Милен Фермер на снимачната площадка

По-рано този месец, на 12 октомври – 12 години, след като издаде седмия си студиен албум Sacred Love, парчето под №6 в него „Stolen Car“ оживя. Това се случr, след като през август тази година френската поп звезда Милен Фермер направи кавърверсия на композицията и покани лично авторът й да пее с нея. След излизането си, песента стана една от най-слушаните във френските клубове.

Видеореализацията е дело на Бруно Авелиан – френски фотограф, режисьор, артист, който не познава границите в изкуството. Авелиан е носител е на над 50 международни награди и е единственият творец получил два пъти Grand Prix Imagina наградата през 1998 г. (Perrier La Foule) и през 2003 г. (GDF Dolce Vita). Няма знаменитост, която да не е заснета от него, няма аромат на известна марка, който да не иска да бъде представен от него – вероятно заради това „Картие“ иска Бруно Авелиан и никой друг да направи прочутите клипове за тях.

Насладете се и Вие на композицията „Stolen car“ и видеото към нея, заснето в Париж. Трудно ще повярвате, но Милен Фермер е на 54 г., а Стинг – на 64 г. Но за изкуството възраст няма… ето и доказателството!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg