„Сълзите ми по ранните треви“ – за любовта с песен и стих

0

„Красота във всеки един детайл – текст, музика, изпълнение и видео. Когато е вложено сърце винаги си личи! Такива песни остават.“ „Прекрасна песен! Дано стигне до повече хора и да ги докосне!“ – подобни коментари и оценки получи красивата балада „Сълзите ми по ранните треви“ по музика на Красимир Гюлмезов и стихове на младия поет и певец Георги А. Иванов. Песента е музикален сингъл към едноименната дебютна книга на поета – „Сълзите ми по ранните треви“ (изд. „КВЦ“). Проектът е подпомогнат от Национален фонд „Култура“.

Сълзите ми по ранните треви„Сълзите ми по ранните треви” е книга за съзряването и израстването чрез любовта, която може да нанася рани, но те кара да летиш, носи ти удовлетворението, че си открил смисъла на живота. Включва стихове, в които се усеща дъхът на съвременния човек с неговите мечти и идеали, с желанието му да обича, със загубените му илюзии. Заглавието е поетична метафора на всичко това.

Тематиката е универсална – всеки човек е преживял в една или друга степен сблъсък на мечтите си с реалностите на живота, влюбвал се е и е разлюбвал, обичал е и е страдал, търсил е и е откривал кои са важните неща в живота му. Това е поезия, която докосва душата на всеки, независимо от неговата възраст и пол, достатъчно е да има сетива за изкуството.

По повод дебюта си младият поет и певец споделя:

„Безкрайно съм благодарен на създателя на прекрасната мелодия и аранжимент – забележителния Красимир Гюлмезов! От дете се възхищавам на таланта и почерка му и сега съм щастлив, че имах възможността да създадем нещо, което ще остане във времето и много дълбоко в сърцето ми. Силно вярвам, че ще докоснем сърцата и на други хора!

Сълзите ми по ранните треви

Книгата и песента са една емоционална изповед, която таях в себе си дълго време. С един млад и талантлив екип направихме видео, което е едновременно съкровено и мащабно. Всеки даде максимума от себе си, за да стане тази моя мечта реалност.

Благодаря на момичетата, които завинаги ще останат в сърцето ми – Боряна Юлиянова и Божана Спасова. Прекрасните вокали в песента са дело на Божана, а монтажът и цветовите корекции на видеото са дело на Боряна. Благодаря на издателство „КВЦ“, с което успяхме да осъществим тази моя мечта – да оставя част от сърцето си в безкрайността на времето. Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура“, без който тази емоция щеше да остане неизказана. Надявам се, че има хора, които ще прочетат  „Сълзите ми по ранните треви” и стиховете ще оставят следа в тях“.

Георги А. Иванов е роден през 1993 г. Завършил е Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ (Варна) и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ (София) – специалност „Поп и джаз пеене“. Успоредно със заниманията си като музикант пише и стихове.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg