Отлетя завинаги певицата с ангелски глас – Ваня Костова

0

Тъжна вест разтърси България навръх Гергьовден – на 64-годишна възраст ни напусна певицата с ангелски глас Ваня Костова. Причината за смъртта ѝ е инфаркт.

Изпълнителката на „Нека бъда твоята есен“ и „Искам тази нощ нещо да ти кажа“

Ваня Костова се е подготвяла за голям концерт през лятото в Бургас.

Тя е планирала да вземе участие в престижния конкурс „Бургас и морето“, който ще бъде възобновен през август. На сцената тя е щяла да излезе заедно със Стефан Диомов. Певицата е очаквала срещата с публиката в летния театър в морския град с огромно желание. Композиторът на едни от най-хубавите песни, в които тя е водещ вокал е дълбоко опечален от новината за смъртта на Ваня Костова.

Часове след новината за смъртта на певицата, нейни колеги и приятели, сред които Милица Божинова, Ралица Ангелова и Роси Кирилова написаха на стените си във Фейсбук:

Ваня Костова

Ваня Костова

Ваня Костова

Последната сценична изява на Ваня Костова е била във Велико Търново преди по-малко от две седмици. Там Стефан Диомов представи своята автобиографична книга. Песни по негова музика е изпяла и Ваня Костова, която е била изпълнена с енергия, жизненост и с дългосрочни планове за бъдещето.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Ваня Костова: Първият ми полет със самолет беше полет и към голямата сцена

Преди години гласовитата певица, чиято кариера започва в Тоника СВ, успя да пребори битката с рака. През годините Ваня Костова се превърна и в едно от емблематичните лица на българската популярна сцена. Cлeд ceдeмгoдишнa cъвмecтнa paбoтa Baня Kocтoвa се oтдeли oт Toниĸa CB и ocнoвa гpyпa „Дилижaнc“, c ĸoятo зaпиca шлaгepитe „Oчилa и cтap peфpeн“, „Дoвиждaнe дo yтpe“ и дp. Πpeз 1994 г. пeвицaтa се пpиcъeдини ĸъм възpoдeнaтa фopмaция „Фaмилия Toниĸa“.. Πpeз 2001 г. нaпycна гpyпaтa и oтнoвo се opиeнтиpa ĸъм caмocтoятeлнa ĸapиepa. Издaлa e aлбyмитe „Koнцepт нa живo“, „Poждecтвo“, „Звeздa“, „Πътят“, „Mope oт нeжнocт“. Има син и внучка.

Екипът на delo.bg изказва най-искрени съболезнования на семейството на Ваня Костова. Поклон пред паметта ѝ!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg