Неизвестни песни на Кърт Кобейн излизат на диск

0

6 ноември е датата, на която на бял свят ще излязат неизвестни досега композиции на Кърт Кобейн. Това са записи изцяло на фронтмена на култовата за 90-те години на миналия век гръндж банда Нирвана. Дискът ще съдържа освен 12-минутния акустичен track и песни, звучащ в документалната лента „Кобейн: Дяволски монтаж“, която излезе по HBO на 4 май тази година, но и най-различни домашни записи.

Брет Моргън, режисьорът на продукцията за покойния Кърт Кобейн, станал част от прословутия „Клуб 27“* твърди, че в очаквания диск ще бъдат чути творби, които нито един негов фен не е и очаквал, че ще прозвучат от китарата и гласа му.

Според Моргън композициите се лутат от траш до рагтайм. Песните, в които вокалът на Кобейн стига фалцет доста, напомнят по звучене на създателя на „Beach boys“ Брайън Уилсън.

Кърт Кобейн, Нирвана, неиздавани записи

Документалният филм „Cobain: Montage of Heck“

Още преди премиерата на „Cobain: Montage of Heck“ Брет Морген издаде, че е ползвал непознати за почитателите записи на вокалиста на Nirvana. Във филма може да чуете как Кърт Кобейн изпълнява класиката на The Beatles „And I Love her.

В лентата може да се насладите и на други напълно неподозирани, че съществуват записи. В „Cobain: Montage of Heck“ ще видите и домашен видеофилм, в който участват Кърт и Къртни. Още преди премиерата на документалния филмов проект режисьорът призна, че в саундтрака ще влезе 12-минутно акустично парче на Кърт Кобейн, неиздавано досега.

*В т.нар. „Клуб 27″ – световноизвестни музиканти, които си отиват от този свят на 27 години – легенди като Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Браян Джоунс и Ейми Уайнхаус. След смъртта на Кърт Кобейн неговата сестра изненадващо заяви, че той е мечтал винаги да стане част от „Клуб 27″.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg