Обявиха Мадона за най-великата поп звезда в света

0

Британският вестник Telegraph състави класация на най-великите поп изпълнители на всички времена, в която на първо място е поставена Мадона. Според експерти на изданието тя има значителен принос за развитието не само на музикалната индустрия, но и на поп културата като цяло.

Мадона е реформатор и новатор, чието творчество обхваща цяла гама от женски архетипи: деви, блудници, жени, майки, вещици, диви, светици, грешници. Може и да не е най-добрата вокалистка и композитор, но това, което тази певица направи в музиката, не е направил никой друг, твърди изданието, коментирайки избора си.

madonna, Мадона

На второ място е поставена Тина Търнър, чието творчеството е способствало за появята на такива звезди като Бионсе и Риана. Тина Търнър ни изпълва подобно на природните сили, докосва душата, събаря всички прегради по пътя си. Тази жена превърна рока и соул музиката във фаворити на нашето време.

tina turner, Тина Търнър

На трета позиция е британката Кейт Буш, чиито сложни и тайнствени текстове, вероятно, са най-съвършените, съчинявани някога, твърди вестник Telegraph.

kate bush, Кейт БушВ топ-10 са намерили място още Деби Хари, ABBA, Арета Франклин, Ейми Уайнхаус, Бионсе, Адел и Пати Смит.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg