Квартет „Белканто“ – новите музикални магьосници

1

Четиримата таланти от квартет „Белканто“ добиха популярност през 2015 г.  с участието си в телевизионния музикален формат „Х фактор“. Белканто са Тончо Тончев, Теодор Батуров, Светозар Христов и Валентин Гальов. Малко преди Коледа „Белканто“ пресъздадоха красива приказка, която разказва за истинската любов. Видеоклипът на баладата „Друг герой“ е и техния дебют след участието им в шоуто. Сюжетът на видеото се развива в далечното минало, когато романтиката и честта са неизменна част от живота. 

„Белканто“ са:

Теодор Батуров

Теодор е от Хасково, но живее в Пловдив. Има две висши образования: „Джаз и поп пеене“ и „Топлотехника“ – истински пеещ инженер. Тео е помагал в поддръжката и общата работа на лятна музикална академия в Широка лъка. Именно там го забелязва Милчо Левиев, който води майсторски клас и го кани да стане негов стипендиант в София. Така Тео става част от майсторския клас на Милчо Левиев и Вики Алмазиду в Нов Български университет. Учителката на Батуров от 3 клас – Любка Банчева, оставя дълбока диря в сърцето му. Тя първа е съзряла таланта на малкия Тео. Преди три години той инициира среща между двамата, за да ѝ поднесе цветя като в първия учебен ден и да благодари за това, че му е показала пътя на песента.

Тончо Тончев

Тончо е роден и живее София. Любящ баща е на двама сина – Петър на 10 години и Георги на 3 години. Малкият Жорко проявява вече своя музикален талант, наследен не само от баща си, но и от майка си, която е оперна певица. Любопитно е, че малкият Георги без проблем може да изпее цялата песен „Друг герой“ открай до край. Хобито на Тончо е футболът. 16 години е играл почти професионално в отбора на кв. Лозенец. „Лозенец Юнайтед“ е участвал в турнири в Холандия, Гърция и други държави. Тончо е учил пеене при Стоян Попов и е бил в майсторски клас на Бойко Цветанов. Завършил е оперно пеене в Нов Български университет.

Светозар Христов

Светозар е от София, но живее в Стара Загора. Освен че обича да пее, свири на китара и пиано. Страст на Светльо е писането. Той е личност, която прелива от емоции и често ги излива върху белия лист – неслучайно той е автор на текстовете на повечето си песни. Готвенето му е хоби. Обича да смесва различни вкусове, влага много фантазия в кухнята. Последната му сполучлива рецепта, с която може да се похвали е за салата от булгур с дресинг от авокадо, кисело мляко и чесън. Светльо е учил оперно пеене в консерваторията. Интересува се от квантова физика и обича да чете литература за паралелни вселени.

Валентин Гальов

Валентин е кореняк бургазлия. Работил е 20 години като професионален готвач. Хобито му е играта на билярд. Участва дори в турнири и с гордост носи фланелката на бургаския отбор по този спорт. Учил е пеене около 16 години при Ксения Драгостинова – дългогодишната прима в Бургаската опера, където самият той е участвал в няколко спектакъла. Баща му е моряк, а майка му  – бивш виолист. За последно е свирила на струнния музикален инструмент, когато е била бременна с Вальо. Тренирал е футбол няколко години във Ветрен, който по онова време е бил сателитен отбор на „Нефтохимик“. А като ученик е бил в един отбор със Стойко Сакалиев. Стигнали дори до финал в регионалното междуучилищно първенство по футбол. Вальо сам си прави домашно вино и ракия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. Антоанета Христакиева на

    Познавам лично Теодор Батуров. Аз работя в Държавен Куклен Театър, Пловдив. Преди години, Теодор, като участник в проекта „Хормония“, изпя на нашата сцена една авторска песен. Веднага ме грабна, даже го помолих да ми напише думите за спомен. От тогава датира нашето приятелство. Той е инженер, който пее, а аз съм инженер, който озвучава. Радвам се, че е последвал таланта си и е част от успешния Квартет „Белканто“.

Коментирай в Delo.bg