Госпъл музика в Белия дом (видео)

0

Арета Франклин, госпъл музика в Белия домАмериканският държавен глава Барак Обама и съпругата му Мишел бяха домакини в Белия дом на вечер, посветена на госпъл музиката. За повода Източната стая на Белия дом беше атрактивно трансформирата в концертна зала.

Цяла плеяда изпълнители присъстваха, а повечето от тях пяха на честването. В речта си по време на откриването Обама заяви, че госпълът буквално е „оформил“ Америка. Въпреки еволюцията и трудните преходи в историята на САЩ, „сърцето“ на музикалния стил е останало непроменено.

Барак Обама, госпъл музика в Белия дом„Несравнима сила притежава госпъл музиката да докосва представителите на най-различни вероизповедания, а и тези без вяра. Госпъл изпълненията са т.нар. „песни на надеждата“. Надеждата за изкупление. Надеждата, че всеки може да вдигне глава след разочарования и провали, че заедно можем да стигнем Обетованата земя. Изключително приятна е вечерта, когато Ти Боун Бърнет и Арета Франклин са гости в дома ти“,

заяви Обама, след което се настани до съпругата си на първия ред, за да се наслади на любимата си музика.

госпъл музика в Белия домОсвен Кралицата на соул музиката и Ти Боун Бърнет в Белия дом гости на семейство Обама бяха популярни и актуални изпълнители като Дарлин Лав, Лайл Ловет, Емили Харис и Шърли Сизър, обявена за първата дама на госпъла.

Шърли Сизър, госпъл музика в Белия домМалко преди началото на изключително приятната и изпълнена с топъл соул музикална вечер Мишел Обама сподели, че за нея госпъл музиката е „лъчът надежда“, който е зародил любовта й към музиката като цяло.

Мишел Обама, госпъл музика в Белия домСнощното честване на музикалния стил госпъл е поредното издание на серията „Изпълнения в Белия дом“. Поредицата е  посветена на палитрата от американското музикално наследство, чийто продуцент е телевизия Пи Би Ес.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg