Симеон Владов: „Ако нямаш Любов, нищо нямаш“

0

Името и гласът му са познати на всеки българин! Наричат актьора Симеон Владов „Златния глас на България“ и това не е случайно. През 2009 г. той получава наградата „Икар“ в категория „Златен глас“ за дублажа на италианския сериал по БНТ „Гордост“. Всеки ден го слушате по радиото и телевизията – в реклами и любими сериали и филми. В същото време почитателите на театъра могат да потвърдят, че Симеон Владов не е слизал от сцената – там, където е вторият дом на един актьор. На 16 февруари той ще играе 50-то представление на моноспектакъла по сценарий и режисура на Радослав Гизгинджиев „Любовта не може просто да отмине“. Мястото е Студио 5, часът 19.00. Паралелно с това Симеон Владов репетира новия си моноспектакъл по текстове на Еленко Ангелов – „Драскотина“ и комедията „Пижама за шестима“ по Марк Камолети под режисурата на Алексей Кожухаров в театър „Сълза и смях“. В проекта участват още Милица Гладнишка, Милена Маркова-Маца, Жанет Миовска, Николай Тодоров и Божидар Минков. В този натоварен график актьорът отдели от ценното си време, за да отговори на въпросите ми в навечерието на юбилейното представление „Любовта не може просто да отмине“.

Симеон Владов играе 50-то представление на "Любовта не може просто да отмине"

На пръсти се броят моноспектаклите у нас, които могат да се похвалят с 50-то представление! Поздравления за този успех! Г-н Владов, коя е притегателната сила за зрителите на „Любовта не може просто да отмине“?

– Притегателната сила е Любовта – голямата, истинската, неповторимата, разтърсващата, незабравимата… Любовта като Петия елемент – най-важният!

Може да имаш всички богатства на света, но ако нямаш Любов, нищо нямаш…

И разбира се интересно и провокативно разказаната любовна история от автора Радослав Гизгинджиев.

Представленията на „Любовта не може просто да отмине“ са едни от един от най-посещаваните сред моноспектаклите в арт пространствата в страната. Къде публиката Ви е приемала най-добре, къде посланията на спектакъла са докосвали най-много хората?

– Най-любимото ми място е Студио 5 в НДК. Там за два сезона и половина съм го изиграл над 35 пъти… Има фенове на спектакъла, които идват да го гледат там по два, три, дори по четири пъти. Играл съм „Любовта не може просто да отмине“ и на доста места в страната и винаги, след спектакъла идват да ме поздравяват и тийнейджъри, и възрастни хора. Просто

за Любовта сетива имат всички…

Веднъж на спектакъла присъстваха (после го разбрах), три деца на възраст между 6 и 8 години. Искаха да се запознаят с мен, бяха много сладки, гледаха ме с ококорени очи… Майките им ми казаха, че не са мръднали по време на представлението, не са се разсеяли за секунда. Бях много щастлив!

Къде е театърът в приоритетите на българите, скъпо удоволствие ли е изкуството на Мелпомена?

Симеон Владов играе 50-то представление на "Любовта не може просто да отмине"– Театралното изкуство винаги е имало и ще има своята публика. В днешно време има много стойностни спектакли – не само в София, а и в провинцията… Но има и такива, които гъделичкат низките страсти у хората и то на едно доста ниско „читалищно“ ниво (без да обиждам любителските състави – там често има много добри опити). Почти винаги печеленето на много пари няма нищо общо с Театъра. То винаги е за сметка на съдържанието и качеството…

Театърът трябва да вълнува душите на зрителите и по този начин да ги възвисява…

Бит и евтини смешки в Театъра?! Не, благодаря! Иначе, билетите за театър у нас, в сравнение с тези в цивилизованите страни, са много евтини. Не е нормално билетът за кино да е по-скъп от този за театрално или оперно представление… Но това е дълга тема – тя винаги опира до грижата за културата от страна на държавата… А, нея почти я няма!

Казват, че хората, които разказват любовни истории се подмладяват. Спряло ли времето за Симеон Владов в последните 2 години, откакто играете този спектакъл?

Симеон Владов играе 50-то представление на "Любовта не може просто да отмине"– Да! Този спектакъл ме подмладява, наистина! Аз съм живото доказателство за тази теза на автора! Който не вярва – нека опита! Нека често да разказва на някого или на повече хора впечатляващи любовни истории и ще види какво ще се случи!

Юбилейно 50-то представление ще е в Студио 5 от 19.00 ч., на 16 февруари – един позакъснял, но изключително ценен подарък за Св. Валентин. Ще има ли изненади за зрителите, да очакват ли ново, още по-силно послание?

– Денят на влюбените е всеки Божи ден! Всеки, който обича истински, обича всеки ден, всеки час, всяка минута. Нали?! И това е моето послание и посланието на моноспектакъла „Любовта не може просто да отмине“. И аз съм щастлив, че всеки съпреживял спектакъла усеща, разбира това! А това се получава, защото (пак ще перифразирам Едит Пиаф, чиито песни звучат представлението),

аз не играя за всички, аз играя за всеки!

сн. LAstudio.eu

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Първи полет със самолет на Симеон ВладовСимеон Владов: В повечето случаи сбъдването на една мечта не е онова, което си си представял

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg