Евгения Косева: Невъзможните желания станаха реални с видеото към „Strength and Honor“ на Жоро Бенчев

0

Новата песен на звездата от X factor Георги Бенчев е факт вече няколко дни. Финалната обработка на песента е реализирана в САЩ, а в записа й участват симфоничен оркестър и хор. Хеви парчето обаче може да се похвали не само със супер звученето си, но и с уникален клип. Видеото на „Strength and Honor“ /“Сила и чест“/ е режисьорски дебют за Евгения Косева, дългогодишен редактор в редица успешни телевизионни формати.

Жени, разкажи ни малко повече за това парче, как изобщо се роди идеята за толкова мащабен клип?

– Идеята за клипа се роди спонтанно. За мащаба му – беше постепенно, защото по време на измислянето му, на мен ми се искаха все по-невъзможни неща. Но, с постоянството на мен и Жоро, както и подкрепата на целият екип… невъзможните желания станаха реални и видеото го доказва. Цялото видео е създадено по българската онлайн игра „Империя онлайн“ – има битки, рицари и завладявания на територии. Да ви призная,

беше удоволствие за мен, като момиче, да направя такъв мъжкарски, епичен клип.

Евгения Косева с първи видеоклип

Колко дни ви отне реализирането на клипа, къде се развиват всъщност тези атрактивни сцени?

– Снимачният процес беше седем дни. Снимахме на три локации – „Бояна филмс”, над Сливница и в Костенец, където заснехме сцените с масовката. Масовите сцени бяха впечатляващи за мен, защото хората които участваха в тях бяха абсолютно отдадени на идеята. Вживяваха се, играеха…. страхотни!!! Тук е мястото да благодаря на „ЛАРП- България”.- Те са онези всички хора, които зрителите ще видят във видеото. Тези хора се занимават със възстановки. Сами създават костюмите си и крепостта, която виждате във видеото са я направили сами! Страхотни хора, наистина!!!

Как се работи с толкова огромен екип? Над 230 човека трябва да бъдат като добре смазана машина , за да има такъв резултат . –

– В живота ми,аз винаги съм била част от големи екипи. Имала съм късмета да виждам добрите ръководители, как овладяват големите екипи – просто трябва да правиш нещата със сърце, желание и амбиция, не е нещо сложно. Това го разбрах сега. Безкрайно съм благодарна на операторите Петър Симов и Стефан Геков, както и на помощник-режисьора Пепо Кирилов „Каспър“. Тези хора ми помогнаха да реализирам визуално всичките ми желания по отношение на това видео. Хубаво е, че с тях работим заедно и в „Глобал филмс“, така че, знаех какво мога да очаквам и съм щастлива от това което се получи.

Евгения Косева с първи видеоклип

Имаше ли забавни моменти на снимачната площадка?

– В тази компания няма как да няма забавни моменти! Самият Жоро е безкрайно светъл и забавен човек, така че около него винаги е весело. За мен най-забавният момент, колкото и странно да звучи, ще си остане моментът, в който заведох баща ми на снимките с масовката. (Баща ми (на снимката долу) е актьорът Мирослав Косев, играл в Театър „Българска армия“ – за съжаление той напусна този свят преди около 3 месеца) Тогава вървяхме заедно по поляната към крепостта… баща ми недоволстваше нещо, че било много горещо, той не знаел и не разбрал, че ще е на поляна… в миг започнаха да се появяват от различни храстчета и полянки рицари, войни с мечове, девойки с лъкове и… баща ми надигна поглед и каза:

„Ей, тате, ама то било пълно с артисти тук. Всъщност това ще се окаже голям купон! Все колеги!“

Така и стана. Все колеги бяхме в това видео с една обща идея… да стане максимално добре!!!

Жени Косева

Вдигнахте летвата много високо, какво да очакваме сега? Обсъждате ли следващия мащабен проект?

– До колкото знам, Жоро ще изненада феновете си с много интересни неща в следващите месеци. А аз ще изкарам към началото на другата година едно ново видео с друг артист… подробности ще разберете от самият артист и продължавам по подготовката на новият сезон на „Х фактор“.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg