Евелина Ландо: Всичко освен труд е и късмет в живота

0

„Актриса“ в „Море на незабравата“ – това е Евелина Ландо. Зад този творчески псевдоним се крие русият изумруд от средновековния Видин Евелина Петрова – „екипен играч и адски социална личност“, както определя себе си. Евелина е типичен представител на зодия Водолей – не само визуално, но и емоционално:

„До скоро смятах, че имам всички качества за реализация в България, но уви, явно не е само до качества“ –

категорична е Евелина, която има диплома за организатор на малък и среден бизнес, а едно от големите ѝ желания било да учи в НАТФИЗ, но… така и не кандидатствала, поради липса на средства. Затова предпочела да учи специaлност, която да е и нейна бъдеща професия. Успешно съчетала следването в УНСС и работата, за да може да се издържа.

Евелина Ландо

Днес Евелина Ландо е магистър по „Публична администрация“, а веднага след дипломирането си записала актьорска школа с ръководители Мария Сапунджиева и Гергана Тодева. Това ѝ осигурило участия в няколко театрални представления, а по-късно започнала да води концерти и частни събития.

„Участвах в епизодични роли в телевизионни филми, реалити проекти и реклами, но актьорските ми изяви са започнали още от детската градина и са преминали през училищни скечове по градски събития в родния ми Видин.“

Страстите ѝ са музиката и театъра, а общото между тях е сцената и публиката. Евелина се явила на work shop по пеене с преподавател Етиен Леви. След това се потопила изцяло в музиката, а неин вокален педагог станала Румяна Георгиева от “Трик“.

„Обичам да изпълнявам кънтри, джаз, поп,латино. И ето, факт са вече мои две песни – „Актриса“ и „Море на незабравата“. И двете са дело на композитора Любомир Дамянов, писал едни от най-големите хитове на родната музика, сред които „Големият кораб“ на Силвия Кацарова и LZ и „Рали“ на Васил Найденов. Песента „Море на незабравата“ записах специално за юбилейния диск по повод 60-годишнината на поета Атанас Димов, който се очаква да излезе през 2018 г. В него има популярни композиции на други наши изпълнители по негови стихове, а аз влизам като ново име.“

Евелина ЛандоЕвелина Ландо не претендира, че е завършен музикант, но пък е истински „комплексен“ артист – колоритна, сърцата и винаги усмихната.

„За мен сцената съчетава доброто пеене със сценичното присъствие и контакта с публиката на енергийно ниво. Реалист съм, не правя големи планове, защото съм наясно със ситуацията в артистичните среди у нас. Мисля, че всеки следва пътя си и има своята публика.“

За Евелина всичко освен труд, е и късмет в живота. Ненавижда еднообразието и иска всеки път да е различна пред своята публика, но без излишна суета. Евелина Ландо мечтае да пее в група и да се снима в телевизионен сериал. Нещо, което ѝ пожелаваме да се случи в годината на голямото жълто куче!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg