Диаманти и картини – очаквано добра комбинация

0

Да подредиш картини в шоурум с диаманти, е реверанс към изкуството и белег за изтънченост. Изяществото на диамантите прелива в една красива симбиоза с емоционалните послания на творците. Свят, в който пристъпваш тихо и оставаш вълнението да те води.

диаманти, картини

Необикновената изложба носи името „Значими автори в съвременното българско изкуство” и е на разположение на ценителите в шоурума на чешката компания D.I.C. на ул. “Николай Хайтов” 8А в София. Елитарна извадка от автори, оставили истински диамантени произведения в българското изкуство, заели достолепно място в световната пластическа култура.

диаманти, картини

Изложбата е изцяло селектирана от известния пловдивски галерист и колекционер Димитър Инджов, чиято сетивност спрямо изкуството е безспорна. Ценители и познавачи ще имат възможността да се докоснат до последната творба на Георги Божилов – Слона, рисувана преди трагичната му кончина, прочутата „Мадона с дете в черно” на Димитър Казаков – Нерон, силно експресивния и проникновен „Балчик” на Светлин Русев, както и неговите „Интимни цветя”. Сред подбраните картини се открояват и „Автопортрет” на Иван Кирков, прочутата „Лодка” на Енчо Пиронков, забележителните „Библейски сцени” на Атанас Яранов – Шаро, загадъчната „Смъртта на Дон Кихот” на Андрей Даниел. Цялата палитра от заглавия прави изложбата уникална и задължително място за културен отдих. Автори като Чавдар Петров, Милко Божков, Иван Георгиев – Рембранд, Тома Трифоновски, Генко Генков заемат достойно място сред красивите диаманти, въздействието върху сетивата е двойно.

диаманти, картини

Чешкото дружество D.I.C. е признат лидер в производството и търговията на оригинални диамантени бижута. Те издават специални сертификати не само към отделните скъпоценни камъни, но и към тези, които са вградени в бижу, а в световен мащаб това е нещо уникално. През 2009 година дружеството става генерален партньор на конкурса за красота “Miss Universe” в Словакия, като изработват за победителката диамантена златна корона, най-луксозната и най-скъпата в историята на конкурса.

диаманти, картини

Изложбата сред блясъка на диамантите е чудесен начин човек да се наслади на изкуството, подсилено от тайнственото изящество на бижутата. Рекламни лица на D.I.C. за България са шампионите ни Кубрат Пулев и чаровната Цвети Пиронкова.

диаманти, картини

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg