Бенедикт Къмбърбач и Тилда Суинтън заедно

0

Носителката на статуетка „Оскар“ за поддържаща женска роля Тилда Суинтън е в процес на финализиране на преговорите за участие в дългоочаквания филм „Doctor Strange“/ „Доктор Стрейндж“. Продукцията ще бъде екранизация на едноименния световноизвестен комикс. След като тази година „Оскар“-ът се изплъзна на косъм от ръцете на Бенедикт Къмбърбач в категорията за главна мъжка роля, със сигурност това ще е участието, за което талантливият актьор, с подчертано кавказки черти ще се бори за най-престижната награда в света на киното.

Предвижда се друга голяма и нестандартна знаменитост – шотландската звезда Тилда Суинтън да се превъплъти в наставника на д-р Стрейндж /Бенедикт Къмбърбач/. Ролята на Старейшината в оригиналния комикс е мъжка, но специално за Тилда ще бъде преработена, категоричен е режисьорът на лентата Скот Дериксън /“Дяволът“ в „Емили Роуз“/.

Що се отнася до Бенедикт Къмбърбач, той отказа участие в приключенската сага „Изгубеният град“, за да изиграе ролята на д-р Стивън Винсънт Стрейндж. Бившият неврохирург се превръща в защитник на Земята от магии и мистични заплахи – Върховният магьосник. В комиксът, който е създаден от Стан Лий и Стив Дитко през 1963 година д-р Стрейндж има ментор – тибетският мистик. Старейшината/в ролята Тилда Суинтън/ обучава някой от призваните да бъде следващият Върховен магьосник.

Снимките на Doctor Strange се очаква да започнат през ноември тази година. Къмбърбач засега е единствения потвърдил участие актьор, очакваме всеки момент към лентата да се присъедини и Суинтън. Световната премиера на филма ще бъде в края на октомври 2016 г. първо в САЩ, а след това и във Великобритания.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg