Гранд хотел Будапеща с 11 номинации за наградите БАФТА

0

Европейското кино и неговите любители са притихнали в очакване, защото днес, в Лондон, ще бъдат връчени наградите БАФТА. Тези награди се определят за британския еквивалент на престижните награди „Оскар“ . Носителите на отличията ще бъдат обявени малко по-късно днес на церемония в Кралския оперен театър в Лондон „Ковънт Гардън“ .

The Grand Budapest HotelЦеремонията се провежда за 68-ми пореден път, като тази година нейн водещ ще бъде комикът Стивън Фрай. Той има честта за десети път да бъде водещ на връчването на наградите БАФТА. Отличията, които ще бъдат раздадени тази вечер са в общо 25 категории, а с най-много номинации е комедията „Гранд хотел Будапеща“ . Ексцентричната лента с режисьор Уес Андерсън има 11 номинации в различните категории, веднага след нея, с по 10 номинации, се нареждат два филма. Единият от тях е биографичен и разглежда живота на един от големите учени и космолози на миналия Стивън Хокинг. Филмът се нарича „Теорията на всичко“ . Вторият филм с 10 номинации е комедията „Бърдмен“ . С пет номинации за наградите БАФТА е филмът „Юношество“ , както и още една лента – „Камшичен удар“ . Очаква се по време на церемонията, с почетно членство в БАФТА да бъде удостоен режисьорът Майк Лий, който ще получи това признание за неговия изключителен принос към индустрията.

Знае се, че някои от наградите на победителите в отделните категории, ще бъдат връчени от звезди като Дейвид Бекъм, актьорът Хенри Кавил – прочут с ролята си на Супермен, както и актрисата Джули Уолтърс.

Всички звезди, които ще присъстват на церемонията, ще получат специална чанта с подаръци. В нея те ще открият луксозна ваканция до индонезийския остров Бали на стойност 2600 долара, вино от Нова Зеландия, писалка за 320 долара, бутилка луксозно шампанско, козметика на „Ланком“ , а така също и продукти за коса на известния коафьор на знаменитости Чарлз Уърдингтън. Очаква се на звездната церемония да присъстват Рийз Уидърспун, Кийра Найтли, както и Розамунд Пайк.

Наградите БАФТА се връчват ежегодно от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство, която е основана през далечната 1947 година.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg