Менторска програма и беседи в паралелната програма на АСТ Фестивал

0

Менторска програма за изпълнителски изкуства под надслов Match Point бе реализирана за първи път в рамките на тазгодишното издание на АСТ Фестивал за свободен театър. След предварително отворена покана и селекция 3-ма млади професионалисти в областта на мениджмънта и продуцентството прекараха 3 АСТивни дни за споделяне на опит, знания, умения, емоции и контакти с 3-ма утвърдени мениджъри от средата. На 16-ти ноември от 15.00 ч. те ще споделят повече за своето преживяване и смислено взаимодействие.

Диалогът за проекта „Топлоцентрала“ за създаването на нов модел европейски център за съвременно изкуство в София през 2019 г. ще бъде продължен между 12.00 и 17.00 часа на 15 ноември. Френският институт ще бъде домакин на среща между членовете на Асоциация „Топлоцентрала“, представители на Столична община и Министерството на културата, местни културни оператори, граждани и специално поканени международни експерти от Германия, Швеция и Белгия. Заедно те ще продължат и подобрят демократичния и прозрачен процес на развитие на проект „Топлоцентрала“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

поколението ь, Неда СоколовскаНеда Соколовска: „Поколение Ь“ е социален и демографски феномен

По покана на АСТ Фестивал артистичният директор на Института по приложно театрознание в Гийсен проф. Хайнер Гьобелс гостува у нас, за да поведе дискусия за бъдещето на театъра и другите живи изкуства. Темата на срещата бе „Изследователска дейност или занаятчийски умения? За нуждата от ново начало в образованието в областта на сценичните изкуства“. В началото проф. Хайнер Гьобелс и модераторът на събитието Ида Даниел направиха въведение в темата, след което разговорът премина в отворена дискусия върху понятията и въпросите, възникнали в хода на дискусията.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg