20 години балетна школа „Маша Илиева“

0

Юбилеен концерт „Бал в операта“ по повод 20 години от основаването на балетна школа „Маша Илиева” ще се проведе на 2 юни от 19 ч. на сцената на Софийската опера и балет.

В концерта ще участват звездите на Българския балет – Марта Петкова, Катерина Петрова, Никола Хаджитанев, Боряна Петрова, Кристина Чочанова, както и ученици от НУТИ и бивши възпитаници на школата. Всички произведения ще бъдат изпълнени на живо от симфоничен оркестър с диригент Григор Паликаров. Гостите на юбилея ще имат възможността да се насладят на спектаклите: „Урок по танц”, „Цветята на малката Ида”, „Омагьосаният град” , „Снежната кралица”, „Ариел малката русалка”, „Първата Коледа”, „Пинокио” и „Бал във Виенската гора”.

По повод юбилея Маша Илиева се обърна към всички свои колеги, бивши, настоящи и бъдещи възпитаници и избра ДЕЛО, за своя поздрав към всички тях:

Маша Илиева, Бал в оператаСкъпи приятели,

има моменти в които се замисляш какво ли ще направя в следващите дни или години? А има и моменти, в които се питаш какво ли направих през последните години?

Иска ми се да знам отговора и на двата въпроса…

Изминаха 20 години от едно набързо подхвърлено предложение: „Защо не започнеш да се занимаваш с деца?” Лесна работа, помислих си аз, но….

Първите ученици – 8 на брой, на различна възраст от 6 до 11 години. Какво да правя? Бях се амбицирала да направя световни шампиони по балет! Времето си показа своето и започнах да се съобразявам с нивото и възможностите на децата. По-късно се появиха и възрастни любители и така чудо на чудесата учениците станаха 70! Не беше лесно, но сега се замислям, колко ли ученици са минали през балетната зала? Сигурно 1000 или 2000? Помня почти всички и се надявам, че и те помнят уроците в школата…

Балетът от малка влече ме, признавам.
С балета аз лягам, с балет аз ставам.
Не искам награди, не искам букети,
художници да ми правят портрети…
Пуснете ме само на сцената, моля
и дайте ми мъничка някаква роля…
Принцеса? И лебед? Пчеличката Мая?
Аз мога веднага да го изиграя!

Маша Илиевадоц. д-р Мария Илиева

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg