Wizz Air с нови 5 дестинации от София

0

След като наскоро пусна полети от София до световната столица на лукса Дубай, унгарската low cost авиокомпания Wizz Air „се върна“ в Европа. Така, от 19 март авиопревозвачът продава евтини самолетни билети за полети от българската столица до 5 от най-скъпите европейски градове –  Женева, Мюнхен, Кьолн, Неапол и Бари.

От 14 септември low cost превозвачът ще лети по новите дестинации. Търговският директор на компанията Гергю Арбан сподели плановете на Wizz Air за България.

Един от най-мащабните авиопревозвачи в района на Централна и Източна Европа принципно предприема полетите по най-търсените дестинации, по които има най-много работещи в чужбина граждани – така беше с маршрутите във Великобритания, Италия и Испания.

От есента обаче, доста по-евтино ще се лети и до по-престижните дестинации, самолетни билети за които вече се продават. Най-ниската цена за билет е 49.99 евро – до италианския град Бари.

Клиентите обаче, трябва да имат предвид, че примамливата тарифа е в една посока, макар и да се подчертава от пресслужбата на превозвача, че става дума за билети „с включени задължителни такси, всички данъци и един малък салонен багаж“.

Началните цени по другите 4 дестинации за билет в една посока със същите параметри са леко по-скъпи – 59.99 евро. Самолетните полети до Кьолн и Бари са два пъти в седмицата – в петък и понеделник, като започват от 14.09.2015 г., поясниха от компанията.

От есента ще се лети и до най-красивия град в Швейцария – Женева. От сряда, 16 септември всяка сряда и събота ще се извършват полетите до Мюнхен и Неапол. Всички резервации вече са в ход и цените могат да бъдат проверени на check.bg.

В допълнение превозвачът оттук нататък увеличава честотата на своите полети до няколко топ дестинации за българина – Лондон “Лутън” от 11 на 14, до Ларнака и Бороня стават 4, а до Малта и Дубай – три. Гергю Арбан също така тържествено обяви, че за новите дестинации ще бъде на разположение и 5-и самолет на авиокомпания Wizz Air от Летище „София“ – Airbus 320.

Wizz Air, Гергю Арбан

По думите на Арбан всичко това ще увеличи броя на наетите от превозвача у нас:

“Ще създадем повече работни места и ще стимулираме туризма в България като привлечем повече бизнес от Швейцария, Италия и Германия.“

Според господин Арбан новите полети от София предлагат “перфектни възможности“. Става дума основно за ваканционни пътувания, а по точно:

„за посещения на италианските морски курорти, наслада от пейзажа на Алпите в Швейцария и Германия“.

Не на последно място Гергю Арбан спомена и по-голямата достъпност на тези дестинации за българските авиопасажери:

„И тук говорим за наистина достъпни цени, които ще се комбинират с изключителни преживявания по време на пътуването”.

Арбан очаква засилен интерес към нови полетни дестинации от България към Европа и не изключи опциите от такива до летищата на скандинавските градове.

“Ако има търсене, разбира се, то ние ще пуснем подобни маршрути”.

Не без гордост Арбан призна, че на Wizz Аir като водещ нискотарифен превозвач се налага да се конкурира с останалите големи редовни авиокомпании по доста от дестинациите в Европа.

“Но както показват нашите данни за ръст при продажбите в България, ние имаме достатъчно пасажери за тези полети, които лансираме и предлагаме. На този етап нямаме специални планове за Скандинавието или Португалия, но те могат и да се появят скоро“.

Той припомни, че така стана с полетите на превозвача до Испания и Швейцария, където Wizz Air e увеличил дестинациите си. Топмениджърът не пропусна да се похвали, че Wizz Air Bulgaria наема предимно местна работна ръка за обслужването на полетите от България към Европа. Той предостави и някои данни от статистиката за служителите на авиокомпанията у нас, според която повечето обслужващи самолетите за и от  София, са местни граждани:

“Средно състав от 36 души обслужва един самолет, т.е. при пет машини ние разполагаме с около 170 души български персонал”.

Около сто души, по думите му са българският полетен състав, само българските пилоти по дестинациите за и от София са между 35 и 40 души.

Wizz Air

В момента Wizz Air оперира с флот от 54 летателни машини Airbus А320. Според прес информацията на „Wizz Air България“, базираната в Будапеща компания в момента предлага повече от 360 линии от 20 бази, които свързват 109 летища и между 37 държави.

Също така се отбелязва, че нискотарифната авиокомпания Wizz Air разполага с над 2 200 авиационни професионалисти. Всички те са отлично обучени и предоставят качествено обслужване и много ниски цени на самолетните билети. Това прави Уиз Еър желан избор за над 15,8 млн. пътници през 2014 г., похвалиха се още от унгарския авиопревозвач у нас.

От компанията припомниха, че в момента самолетите на Wizz Air летят до общо 27 линии до 14 държави, от 3 български международни летища.

Николай Марченкоавтор: Николай Марченко за delo.bg

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg