Кое е най-новото оръжие срещу преписвачи в Китай?

0

Преписването е проблем и на други места в света, не само у нас. Самите преписвачи са изключително изобретателни по отношение на идеи и методи за преписване. Не им отстъпват обаче и тези, които се борят за справедливост и се стараят да спрат тези прояви.

Кое е най-новото оръжие срещу преписвачи в Китай?В Китай, са измислили и нов вид оръжие, което да се бори с тези младежи, които искат по нечестен път да постигнат успех на приема във висшите учебни заведения в страната. Новото средство, с което държавата се изправя срещу преписвачите по време на важния приемен изпит за университетите, е безпилотен самолет.

До момента такъв дрон е бил използван над два от центровете за провеждане на приемни изпити, които се намират в град Лоян в централната провинция Хънан. Прелитайки над тях, неговата основна задача е била да сканира за евентуални необичайни сигнали, които се изпращат до устройства, внесени без разрешение от младежите, явили се на приемния изпит. Кое е най-новото оръжие срещу преписвачи в Китай?

Първият изпитен ден се е провел в неделя и резултатът от него е, че дронът не е доловил никакви такива сигнали за нередности. Поне такава е официалната информация, посочена в сайта на провинция Хънан.

Правилата в Китай са такива, че почти всички гимназисти трябва да се явят на изпита, който прилича на матурата в България. От резултатите, които постигнат зависи в кои висши учебни заведения те ще могат да се запишат за студенти. Над 9 милиона са гимназистите, които са се явили на изпита, който е започнал в неделя.

Предвид важността на този изпит, разбираемо е, че напрежението върху всички, които се явяват на него наистина е огромно. За да се представят по най-добрия начин, много от учениците се подготвя месеци наред за този тест.

Не по-малко притеснени са и техните родители, които в повечето случаи придружават децата до съответния град в който се провежда изпитът. И тъй като този изпит може да продължи два или три дни, родителите чакат през цялото това време своите деца със същото напрежение и надежда за добро представяне.

Кое е най-новото оръжие срещу преписвачи в Китай?В случай, че даден ученик се провали на този тест, той има възможността да повтори годината и да се яви отново на него през следващата година. Другият вариант е да си намери неквалифицирана работа срещу ниско заплащане. И тъй като залогът е много висок, да се преписва на този изпит е обичайна практика.

Сред методите, които са използвани до момента за преписване има най-различни – предварителна продажба на отговорите; наемане на друг човек – заместник, който да се яви на изпита вместо титуляра; използване на всякакво безжично комуникационно оборудване по време на теста и други.

Кое е най-новото оръжие срещу преписвачи в Китай?Мерките срещу нарушителите са сериозни – по данни на Министерството на образованието в Китай, до момента са  арестувани 23-ма души. Провинението на всички е било, че са правили опити за уреждане на измами чрез които да бъде издържан успешно този изпит.  Строги наказания има и за самите преписвачи – заловените получават забрана от една до три години за явяване на теста.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg