Гергана Николаева: Неповторимо е да пееш в самолет, помни се цял живот

0
Гергана Николаева и нейните полети

фотограф: Адриана Харизанова

Гергана Николаева е оперната певица, която разчупи всякакви стереотипи и постави основите на т.нар. Класически кросоувър в България. Срещата между поп музиката и класиката е първият по рода си цялостен проект у нас, в който взеха участие едни от най-добрите български музиканти: Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Камен Воденичаров, Тони, Лео, Дичо и Теди Кацарова.

Нейният албум “Pop meets classic” е съставен от класически произведения с модерни аранжименти, както и авторски песни на Георги Красимиров – Герасим. В навечерието на Рождесво Христово, Гергана събра всичките си дуетни партньори на сцената на София Лайв Клуб, където с голям успех направиха срещата между стиловете незабравима. Берковската Духова Музика пристигна специално за изпълнението на хитовата песен „Ветрове“ в нов аранжимент.

Oпepнaтa пeвицa нe cпиpa дa твopи. Дoĸaтo нe пee, тя пишe cтиxoвe. Вече има две песни по неин текст. Едната е „Сега“ на певицата Тони, а другата е „Дори когато си отиваш“ (дует с Камен Воденичаров), по музика на големия ни композитор проф. Георги Костов.

Гергана Николаева сподели за читателите на delo.bg в рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ свои незабравими полети със самолет и откъде идва нейната страст към авиацията.

Гергана Николаева и нейните полети

фотограф: Адриана Харизанова

Обичам да летя! Дори голямата ми мечта беше да стана пилот. Дядо ми, на когото съм кръстена – Георги Аврамов, беше о.з. полковник от ВВС, а след това заместник-директор на ТАБСО – компанията, преди появата на „Балкан”. Времето, когато аз бях в гимназията, в къщи се разказваха много истории за авиацията и моят интерес растеше. Но тъй като аз от малка пеех в Детския Хор на БНР и живеех по сцените – музиката взе превес.

Гергана Николаева и нейните полети

рокля: Жени Живкова, бижута: Мира Джамбазка, фотограф: Борис Димитров

Не си спомням първия ми полет, защото съм била на една годинка. Просто сме се прибрали комфортно от българското Черноморие. Но още от дете много пътувах със самолет и всяко политане ми носеше голяма наслада. В кръвта ми е! Един от незабравимите ми полети е 1995 г., когато се прибирахме с Детския Хор на БНР от тримесечното ни турне в Америка. Предната вечер, преди полета, гледах по телевизията боксов мач с легендарните Джордж Форман и немския боксьор Аксел Шулц. Мачът беше много напрегнат и завърши със загуба за германеца. И пътуваме вече над океана, ще се прибираме у дома. В един момент отивам до тоалетната и кой да видя! Шулц! Много готино усещане! Веднага си взех автограф.

А знаете ли, колко е приятно да пееш в самолет!? Пак в едно от пътуванията ми с Детския Хор на БНР, едно дете имаше рожден ден. И ние решихме да го поздравим с „Многая Лета“ във въздуха. Неповторимо е! Помни се цял живот!

Всъщност като се замисля, аз не успях да стана пилот и да летя във въздуха като всекидневие, но с изкуството успявам да дам на душата всекидневния полет и свобода! Пожелавам на всеки един от Вашите читатели, да не спира да лети! Да кръжи, вярвайки в светлината!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg